Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Mercedes-Benz S-Class Coupe

12 Februarie 2014 - 08:10
Ilie Toma
Premieră: Mercedes-Benz S-Class Coupe
Atunci când a fost lansat, în 1992, Mercedes-Benz CL însemna un coupe uriaş, creat pe baza navei amiral a mărcii, S-Class. La 3 generaţii distanţă CL a fost redenumit în S-Class Coupe – or, modelul a fost întotdeauna anume un S-Class în caroserie coupe. Încadrarea oficială a noii generaţii în familia modelului de top pare, astfel, cât se poate de legitimă.

Designul noului Mercedes-Benz S-Class Coupe a rămas foarte apropiat celui de pe conceptul cu acelaşi nume, adus la Salonul Auto de la Frankfurt în toamna anului trecut. Posteriorul maşinii aduce o doză neobişnuit de mare de originalitate şi îndrăzneală, proaspătul model reuşind astfel să se detaşeze cu succes de celelalte modele ale mărcii spre o nişă şi mai exclusivistă, în care ar concura cu titani precum Bentley Continental GT sau chiar Rolls-Royce Wraith. Un detaliu menit să atragă atenţia celor mai fiţoşi clienţi îl constituie blocurile optice opţionale cu 47 de cristale Swarovski în ele!

Un alt atribut uimitor al noului S-Class Coupe sunt dimensiunile acestuia, care sunt mai mici decât predecesorul său moral – ultima generaţie CL. Noul model măsoară 5,027 mm lungime, cu 68 mm mai puţin, iar ampatamentul măsoară 2,945 mm, cu 10 mm mai puţin. În schimb, modelul a devenit mai lat cu 28 mm şi mai scund cu 8 mm, atribuindu-şi astfel o prezenţă şi mai dominantă. Sunt proporţii clasice admirabile ale unui coupe GT, iar posibilitatea de deschidere completă a geamurilor laterale, faţă şi spate, vine să întărească această personalitate.

Noul model a preluat toate sistemele de siguranţă şi toate tehnologiile fascinante prezente la bordul limuzinei S-Class, inclusiv MAGIC BODY CONTROL, care scanează drumul din faţa sa şi ajustează reacţiile suspensiei pentru un confort desăvârşit.

Habitaclul este aproapiat stilistic cu cel al limuzinei, însă aici există şi un caracter de sportivitate nobilă plăcută, inclusiv un volan în stil sport, preluat de la concept. Coupe-ul îşi alintă ocupanţii cu sisteme precum AIR BALLANCE, care ionizează şi aromatizează aerul sistemului de climatizare, Warmth Control, care presupune încălzirea atât a scaunelor, cât şi a cotierei, Seat Comfort, cu regimul de masaj tonifiant pentru pasagerii faţă, precum şi un sistem audio de înaltă fidelitate Burmester High End 3D.

Atmosfera interiorului este desăvârşită de calitatea impecabilă a materialelor şi de plafonul panoramic uriaş, cu o suprafaţă de 1.32 metri pătraţi, care mai include şi funcţia de schimbare a transparenţei MAGIC SKY CONTROL.

Noul model german va fi fi disponibil iniţial doar în motorizări de top, elitiste – S 500 şi S 500 4MATIC. Sub capota ambelor versiuni va fi montat propulsorul V8 biturbo de 4.7 litri, care va livra 455 CP şi 700 Nm. Debutul publicul al lui Mercedes-Benz S-Class Coupe va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (48 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter