Lexus a dezvăluit noua generaţie a SUV-ului RX, care debutează cu 3 motorizări hibride

2 Iunie 2022, 14:14
Ilie Toma
Lexus RX e unul din cele mai importante modele în gama mărcii nipone de mult timp încoace, ajungând deja la a 5-a generaţie. Şi pentru că de câţiva ani buni încoace vânzările Lexus în Europa sunt dominate de motorizări hibride, fără nevoia vreunui diesel, noua generaţie debutează cu tocmai 3 motorizări, toate hibride, şi doar pentru estul Europei va fi oferită o a patra motorizare, pe benzină.
Designul noului RX a devenit mai îndrăzneţ faţă de predecesorul său, cu linii mai stridente şi soluţii care-l disting de alte modele din gamă şi ale SUV-uri de talie similară. Posteriorul pare să aibă acoperişul plutind deasupra, suspendat în aer, blocurile optice sunt unite masiv între ele, iar în partea faţă la unele motorizări grila a mult mai mică, încât să sublinieze un accent pe electrificare.
Şi interiorul a devenit simţitor mai hi-tech şi mai nobil în direcţia unui premium fin, conceput cu bun gust. Totuşi, un display imens domină centrul planşei, iar aceasta e orientat pe orizontală, nu pe verticală, cum se întâmplă la alte mărci.
Revenind la inginerie, motorizarea de bază va fi RX 350h, care va beneficia de un sistem de propulsie hibridă tradiţională, cu motor de 2.5 litri pe benzină şi electromotor, foarte similar cu motorizările anterioare. Acest sistem va livra 245 CP în putere cumulată.
Motorizarea RX 450h+ va fi una plug-in hibridă, cu 306 CP, folosind acelaşi motor pe benzină de 2.5 litri, cu un electromotor în plus. Maşina va putea rula în regim pur electric pe o distanţă de până la 65 km, la o viteză de până la 130 km/h.
Cea mai picantă motorizare va fi RX 500h, cea care face uz de acelaşi motor de 2.4 litri, însă nu într-o versiune aspirată natural, ci turboaspirată. Acesta va fi, astfel, primul hibrid turbo produs vreodată de Lexus. Puterea totală a sistemului va fi de 371 CP, iar un asemenea RX va prinde prima sută în numai 6 secunde.
Şi, în fine, doar pentru ţările Europei de Est din afara UE, va fi oferit şi un benzinar de 2.4 litri, turbo, fără un sistem hibrid, pe motorizarea RX 350. Nu e un V6, deci, dar va dezvolta o putere similară, de 279 CP.
0
1,983
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!