Accident între un Opel Vectra şi un Lamborghini Urus în România, cu ambele maşini distruse

18 Iunie 2023, 18:41
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav între un Lamborghini Urus şi un Opel Vectra s-a produs vineri, 16 iunie 2023, la ieşirea din municipiul Buzău din România, în direcţia Maxenu. Impactul frontal a fost unul atât de puternic, încât ambele maşini au fost distruse, reparaţia lor nemaifiind raţională. Din fericire, oamenii din cele două maşini au scăpat cu viaţă.
Accidentul s-ar fi produs din vina şoferului din Opel Vectra, care a ieşit la o depăşire neasigurată şi se afla pe contrasens când a lovit frontal SUV-ul Lamborghini. Ambele maşini au ricoşat spre câmpul de alături, iar motorul Opelului s-a desprins de pe maşină şi a provocat un incendiu de vegetaţie în locul în care a ajuns, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-l stinge.
În Opel se afla doar şoferul, iar în Lamborghini mai exista şi un pasager alături, pe bancheta din faţă. Toţi 3 oameni au fost transportaţi la spital. Imaginile de la locul accidentului denotă deformare neaşteptat de mare a Lamborghini-ului, de altfel. Dacă Opelul a lovit frontal, cu o suprafaţă mai mare, compartimentul său motor a fost complet distrus, însă celula habitaclului şi montanţii au rămaşi integri, inclusiv cei din faţă.
În cazul SUV-ului Lamborghini, impactul pare să fi fost iniţial mai mult în colţul stâng, fiind un impact de tip „small overlap”, după care Opelul mai uşor pare să fi ricoşat lovind şi în zona laterală maşina. Ceea ce e uimitor e că montantul stânga faţă al lui Urus a fost deformat complet, la fel ca şi zona uşii şi elementele de susţinere a ei. Inevitabil, o asemenea deformare înseamnă şi o intruziune în habitaclu, cu şanse mai mare de a răni grav şoferul. La o maşină modernă, de 300 mii euro, ar fi fost firesc un nivel de siguranţă mai înalt într-un asemenea scenariu. În acest caz, însă, montanţii lui Opel Vectra, o maşină nu tocmai renumită pentru siguranţă, par să fi rezistat mai bine.
Deci, ori e un scenariu cu un unghi foarte specific de impact, ori există istorii anterioare la această maşină, ori pur şi simplu Lamborghini Urus poate fi atât de slab la capitolul siguranţă în unele scenarii precum acest accident.
Sursa foto: Facebook / grupul Radar Iaşi
0
11,068
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!