Acesta e noul Haval Xianlong, o paralelă chinezească a lui Land Rover Defender

20 Iunie 2023, 11:53
Redacţia PiataAuto.md
Chiar dacă unele mărci chinezeşti cu ceva mai mulţi ani de producţie în spate nu mai clonează direct modele occidentale, iar la capitolul maşinilor electrice au reuşit şi să o ia înainte, periodic tot mai apar modele croite să concureze cu precizie cu anumite modele renumite din Occident. Noul Haval Xianlong e unul din ele şi e o paralelă clară a lui Land Rover Defender.
Acesta are forme rectangulare similare, ba chiar şi o roată de rezervă în spate, montată pe hayon. Lungimea SUV-ului e de 4,8 metri, deci e puţin mai scurt decât versiunea 110 a lui Defender, dar nici nu e prea departe de ea. E curios că noul model chinezesc nu preia şi ideea motoarelor mari cu combustie de pe Defender, ci preferă să debuteze cu două motorizări plug-in hibride.
Ambele motorizări sunt apropiate ca performanţe şi vor face uz de acelaşi propulsor turbo pe benzină de 1,5 litri, diferenţa făcând-o electromotoarele cu care acesta va fi combinat. În primul caz, propulsorul va fi ajutat de un electromotor de 95 CP pe puntea faţă şi 204 CP pe putea spate iar în cazul motorizării mai puternice electromotorul din faţă va fi mai puternic cu circa 15 CP. Noul offroader chinezesc promite să poată parcurge circa 105 km în regim pur electric.

Dacă vorbim de un electromotor pe puntea spate în ambele cazuri, e firesc să descoperim că paralela chinezească a lui Defender nu are un sistem de tracţiune integrală mecanică, putea spate fiind motrice doar datorită electromotorului poziţionat acolo. Iar motorul pe benzină e poziţionat transversal.
Deci, deşi pe dinafară arată ca un model puternic inspirat din Land Rover Defender, noul Haval Xianlong nu va oferi aceeaşi aventură în condus ca un Defender, iar prin adoptarea unor motorizări plug-in hibride chinezii ar vrea să sugereze că ei nici nu mai iau în calcul motorizări mari, care să mizez doar pe combustie, întrucât au îmbrăţişat mult mai mult propulsia electrică.
0
2,631
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!