Italienii de la Aehra au dezvăluit un supercar electric cu 4 uşi şi 800 km autonomie

18 Iunie 2023, 13:27
Redacţia PiataAuto.md
E foarte posibil ca mulţi dintre noi să nu fi auzit niciodată despre Aehra şi asta pentru că această companie italiană are doar un an de când există şi deocamdată s-a limitat la prototipuri şi idei. Însă în echipa celor de la Aehra au reuşit deja să vină oameni talentaţi, cu experienţă, printre ei fiind şi fostul designer Lamborghini, Fillippo Perini, care a lucrat la modele precum Murcielago, Aventador, Huracan şi Urus. Inginerul şef de la Aehra e Franco Climatti, care a lucrat 32 de ani la Ferrari! Nu e de mirare, deci, că acum asistăm la o primă creaţie Aehra prezentată drept un viitor model de serie.
Numele maşinii e unul simplu, „Sedan”, şi asta e pentru că supercar-ul are 4 uşi. Cum poate exista un supercar cu 4 uşi? Ei bine, cei de la Aehra spun că maşinile lor sunt create fără a gândi în termeni convenţionali ale celor cu ardere internă, iar configuraţia diferită a unei maşini electrice le permite spaţiul necesar pentru 4 uşi. Însă, pentru că trebuia să se accentueze şi ideea de supercar, toate uşile se deschid în stil de foarfecă!
Maşina electrică va fi propulsată de 3 electromotoare, cu o putere ce însumează 805 CP. Bateria are 120 kWh şi e fabricată de o companie din Austria, având şi capacitate de încărcare de până la 350 kW.
Autonomia pe care bateria va fi capabilă s-o asigure ar fi de 800 km, o cifră foarte optimistă, de fapt, ce ar însemna că supercar-ul electric ar trebui să consume doar circa 15 kWh/100 km.
Totuşi, maşina va intra în producţie abia în 2026, iar până atunci inginerii vor lucra la calibrări, testări şi perfecţionări, aşa că şi unii parametri s-ar mai putea schimba.
0
2,608
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!