(VIDEO) Acesta e noul Lexus GX, modelul care debutează cu forme rectangulare de offroader clasic

10 Iunie 2023, 12:22
Redacţia PiataAuto.md
După ce acum câteva zile Lexus a dezvăluit noul LBX, cel mai mic SUV din gama sa, acum Lexus a lansat şi noua generaţie a lui GX, model care era construit în mod tradiţional pe platforma lui Toyota Land Cruiser Prado şi debuta de obicei după modelul Toyota De această dată, Lexus ia întâietatea şi adoptă un design foarte diferit de predecesorii săi, preluând forme rectangulare atlete ce amintesc de offroader-ele clasice, de la Defender-ul clasic la Toyota Land Cruiser 70.
Şi japonezii confirmă că noul Lexus GX s-a vrut a fi diferit, mai aproape de offroader-ele clasice, pentru a cuceri publicul dornic de experienţe autentice cu mai mult accent pe aventură. Iar designerii au muncit pentru a-i reda maşinii montanţi subţiri în stil clasic, cu vizibilitate mai mare şi chiar au coborât şi linia geamurilor şi a capotei mai jos, pentru a asigura vizibilitate şi proporţiile clasice de offroader, care mai e şi uşor de manevrat în teren accidentat.
Interiorul aduce şi un concept nou de simplitate în gama Lexus, numit Tazuna, prin care orice comenzi sau informaţii trebuie să fie accesibile cu mişcări sau priviri scurte şi rapizi. Există şi un display mare la interior, deci şi ambianţa modernă hi-tech s-a vrut a fi asigurată.
Noul Lexus GX va putea avea fie 5 locuri la bord, fie 6, cu scaune adiţionale şi o altă configuraţie a banchetei. Maşina e gândită pentru a oferi suficient spaţiu pentru a putea pune o bicicletă mare de munte în interior dacă se rabatează bancheta spate.
La nivel de substrat tehnic, noul Lexus GX foloseşte platforma scurtată a lui Land Cruiser şi LX, la fel cum o va face şi versiunea Prado (sau un înlocuitor al acesteia, mai focusat spre offroad). Datorită proporţiilor noi, maşina e mai lungă decât predecesorul său şi are un ampatament mai mare, dar înălţimea totală e mai mică.
Motorul de sub capotă e acelaşi V6 twin turbo de 3,5 litri, de pe Land Cruiser şi LX. Acesta va livra 354 CP şi 650 Nm, eliminând nevoia pentru un motor V8. Lexus promite că ulterior va lansa şi o motorizare hibridă.
Fireşte, vorbim de o maşină cu tracţiune integrală permanentă adevărată, cu multiple setări pentru a avansa cu abilitate în offroad.
Pe lângă faptul că şi versiunile de bază arată a offroader-e clasice, vor exista şi versiuni echipate mai generos în această direcţie, pentru a fi şi mai pregătite de condiţii dificile. Două din ele vor avea numele de Overtrail şi Overtrail+, ultimul fiind disponibil doar în SUA.
Versiunea Overtrail va avea jante speciale, anvelope de offroad mai capabile, contur de plastic în jurul arcurilor, protecţie mai avansată în zona inferioară, pregătite să reziste la un eventual impact cu pietre sau orice altceva ar putea întâlni maşina în cale.
Japonezii accentuează că acestea „nu sunt doar pentru show, ci pentru a oferi o protecţie veritabilă maşinii şi a oferi încredere proprietarilor să abordeze rute mai dificile”. Cât de frumos e să auzim asta în 2023, când un producător lansează un model atât de autentic, despre care vorbeşte atât de franc că nu l-a făcut de dragul marketing-ului, ci pentru nişte aventuri autentice!
Aşa cum spuneam cu alte ocazii, deci, cumva tendinţa din lumea auto în ultimii ani se polarizează spre maşini electrice tot mai tehnologizate pe de o parte, maşinile amorfe din mijloc rămân tot mai puţine ca număr de modele, iar de cealaltă parte apar tot mai multe maşini, inclusiv cu motoare convenţionale, creat dintr-o dorinţă de a ieşi din tiparele palide şi predictibile şi de a crea ceva cu adevărat fascinant şi autentic, care să cucerească imediat prin emoţie şi acel concept genial cap-coadă, gândit parcă din inspiraţia unei echipe care a fost lăsată în sfârşit să creeze ceva fără contabili şi cei de la PR alături. Şi anume astfel pare a fi şi noul Lexus GX, un model care a fost creat cu inspiraţie în primul rând şi nu ne-am mira dacă acesta va fi un viitor offroader de colecţie!
Apropo, Lexus confirmă că GX va fi lansat oficial şi în pieţele din Europa de Est, cel mai probabil fiind vorba de ţări non-EU, precum Moldova.
Vezi mai jos şi un scurt video cu noul Lexus GX.
0
1,763
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!