(VIDEO) Cum sună şi cum e să conduci în zilele noastre o Lancia Fulvia 1600 HF Fanalone

18 Iunie 2023, 10:03
Redacţia PiataAuto.md
Lancia a avut atât de multe maşini glorioase în istoria sa, încât uneori e dificil să distinge între tot felul de ediţii speciale şi indici numerici ale unor modele, iar acele ediţii speciale pot avea în spatele lor adevărate capitole importante de istorie. Ei bine, un jurnalist auto renumit din Italia, Davie Cironi, a reuşit să pună mâna pe una din cele mai importante şi rare ediţii din istoria Lancia — Fulvia 1600 HF, numită şi Fanalone, cea cu care Lancia a învins campionatul mondial de raliuri din 1972.
Maşina are un ampatament de doar 233 cm, în schimb la formele sale compacte, se conduce superb, fiind creată într-o vreme când fizica de bază dicta comportamentul unei maşini, nu sistemele electronice. Aceasta are un volan neobişnuit de gros pentru acea perioadă, pentru a putea fi controlată mai bine în condusul de raliuri, iar pe centrul capotei e o inserţie metalică, pentru a da o impresie vizuală mai bună asupra centrului maşinii şi a o putea controla mai uşor în derapaje continue.
Motorul avea 120 CP, scoşi dintr-un motor de 1,6 litri, cifre pe care alţi producători le-au atins tocmai prin anii 90. Motorul de pe Lancia e un V4 şi împinge maşina cu o poftă superbă în viraje, ea având şi o ţinută de drum impecabilă pe acolo, favorizată şi de o greutate redusă.
Şi, fireşte, maşina scoate un sunet superb în timp ce e condusă şi turată sus în munţi. Această Lancia ne aminteşte de maşinile geniale ale anilor 70, de cât de speciale şi avansate erau cele italiene şi de cât de magnifice erau cele produse de Lancia, o marcă ce azi e doar o umbră a ceea ce a fost cândva şi care abia acum promite o renaştere a gloriei de cândva.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre profesioniste în engleză sau altă limbă dorită din comenzile player-ului.
0
1,450
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!