O Dacia Logan de primă generaţie, care a adunat doar 6218 km pe odometrul său timp de 16 ani, scoasă la vânzare în Moldova

4 Iulie 2023, 16:24
Redacţia PiataAuto.md
Cine şi-ar cumpăra o Dacia Logan — una din cele mai practice şi raţionale maşini — pentru a merge cu ea doar 6.218 km în 16 ani? Aparent nu prea e raţională o asemenea păstrare şi adevărul e că nici proprietarul acestei maşini n-a intenţionat din start să o păstreze în asemenea mod. Dar, în nordul Moldovei, într-un sat din raionul Drochia, a fost scoasă la vânzare o Dacia Logan din 2007, cu doar 6.218 km pe odometrul său.
Am discutat direct cu proprietarul pentru a verifica aceste informaţii şi acesta ne-a relatat că el a fost cel care a cumpărat-o nouă, în showroom-ul Dacia din Moldova, în anul 2007. Respectiv, de atunci şi până azi tot el a fost cel care a exploatat-o şi păstrat-o în garajul său cald şi uscat, după cum ne spune acesta. Într-atât de uscat, încât maşina nu are vreo urmă de rugină, dar în acelaşi timp toate etanşările de cauciuc sunt viabile.
L-am întrebat cum de a parcurs atât de puţin maşina. „Am mers foarte rar cu ea, o păstram şi o scoteam doar de sărbători”, ne zice acesta. „Se întâmpla uneori să merg 1-2 ori pe an cu ea. E o maşină nouă, o foloseam mai rar, cu scuteală”, ne zice acesta, un pic fâstâcit parcă de întrebare.
Cert e că maşina arată într-adevărat excepţional de bine, aşa cum am aştepta de la o maşină cu doar 6.218 km parcurşi. Vopseaua, lacul de pe ea, totul e proaspăt încă, deşi proprietarul maşinii ne atrage atenţia la o mică zgârietură existentă pe bara de protecţie faţă. Cam asta ar fi singurul neajuns al acestei maşini, ne spune el.
În rest, ea arată cu adevărat extraordinar de bine, până şi portbagajul său având toate elementele metalice noi, nezgâriate, curate, aşa cum nu prea mai vezi la Daciile Logan din aceşti ani. În habitaclu se poate observa trusa medicală nouă, vesta reflectorizantă nouă, ceea ce ne confirmă grija neobişnuită a proprietarului pentru maşina sa.
Sub capotă e motorul de 1,4 litri MPI, aspirat natural, un motor adorat la timpul său pentru simplitate şi fiabilitate, care nu mai există în gama Dacia. Şi pentru că maşina e încă din perioada în care Logan avea inscripţia „by Renault” în spate, pentru a construit încrederea în acest model, şi motorul are emblema Renault pe el.
Cât cere vânzătorul din sat pentru Dacia sa Logan, conservată atât de bine? Doar 5.000 euro pe ea, pentru că n-a îndrăznit să ceară mai mult decât a dat pe ea atunci.
Însă e un preţ infim, de facto, chiar dacă puţini s-a gândit să cumpere o Dacia Logan de colecţie. În acelaşi timp, vor exista cu siguranţă şi oameni care vor trata cu un imens respect această Dacia conservată nouă, iar preţul li se va prea de chilipir. Şi noi intuim că maşina asta nu va sta prea mult până a fi cumpărată rapid de cineva de la acest prim şi unic proprietar, care a ţinut-o 16 ani!
1
31,013
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!