(VIDEO) Au fost publicate imaginile cu momentul izbucnirii incendiului unei Dacia Spring, care a ars în Timiş, iar proprietarul dezvăluie noi detalii

29 Iulie 2023, 14:25
Redacţia PiataAuto.md
Acum două luni, în luna mai, în comuna Beregsău Mare din judeţul Timiş, a luat foc o Dacia Spring electrică. IGSU menţiona atunci că pompierii au ajuns rapid la faţa locului, fiind implicaţi atât din detaşamentul 2 Timişoara cu 3 autospeciale, cât şi pompierii voluntari din Săcălaz, cu încă o autospecială. Din păcate, maşina nu a mai putut fi salvată. Acum, la două luni distanţă, proprietarul a publicat imaginile cu momentul izbucnirii incendiului şi oferă mai multe detalii.
Proprietarul, pe nume Ionel Cârnu, a făcute publice imaginile pe grupul pasionaţilor şi proprietarilor de Dacia Spring, iar noi l-am contactat şi direct pentru a verifica veridicitatea şi a-i solicita mai multe informaţii. Astfel, Ionel Cârnu spune că Dacia era condusă de soţia sa, iar în interior era şi fiul lor de 15 ani. Cu 300 metri înainte de casă, de sub maşină au început a se auzi zgomote stridente, într-o combinaţie de şuierat şi scârţâit. Şoferiţa a oprit în faţa casei şi a ieşit din maşină şi atunci l-a sunat pe soţul său, filmând totodată şi ceea ce se întâmpla cu Dacia sa.
Iar imaginile publicate acum surprind exact acel moment când ea vorbea la telefon şi-i explica ce se întâmplă, după care are loc izbucnirea violentă a flăcărilor. A urmat un incendiu propagat ce repeziciune, iar pompierii, deşi au venit repede şi au lupta profesionist, nu au mai putut salva nimic din maşină.
Ionel Cârnu spune că maşina sa avea CASCO şi asta l-a salvat în compensarea daunelor, pentru că Dacia nu i-a oferit decât sfaturi, refuzând să-şi ia vreo responsabilitate. L-am întrebat pe Ionel Cârnu mai multe despre acest aspect, or, în situaţie în care o maşină ia foc din cauze ce indică probabile probleme tehnice, ar trebui cel puţin să existe o anchetă şi o expertiză din partea producătorului, pentru a înţelege cauza şi a decide pentru eventuale remedieri tehnice şi rechemări în service, dacă există o problemă generală. Proprietarul Daciei Spring a promis că va publica în zilele următoare toate informaţiile cu acte, inclusiv raportul de evaluare a Dacia.
În lipsa unei reacţii sau decizii anunţate public din partea Dacia despre constatarea sau lipsa unor defecte ce ar face aceste incendii probabile, Ionel Cârnu îi îndeamnă pe alţi proprietari ca, la cel mai mic zgomot suspect care vine din zona bateriei, să tragă imediat pe dreapta, departe de alte maşini sau edificii ce ar putea de avea de suferit, să sune la 112 şi să de depărteze la o distanţă sigură de maşină. Acesta îi mai sfătuieşte pe proprietari să nu încerce de unii singuri stingerea incendiului la baterie, pentru că nu vor reuşi — aşa a încercat şi soţia sa să facă, fără a şti despre pericolul la care se expune, întrucât ulterior şi pompierii au luptat cu focul de la distanţă mai mare, din cauza temperaturii mari de ardere. Şi, în fine, acesta îi sfătuieşte pe proprietari să-şi asigure maşina CASCO, pentru că nu pot conta pe despăgubiri de la producător. Vom reveni în curând cu noi informaţii pe acest caz, cu actele pe care a promis să le publice proprietarul Dacia Spring.
Vezi momentul izbucnirii incendiului în video-ul de mai jos.
0
30,854
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!