(VIDEO) Cum merge o Dacia Logan MCV cu motor de 0,9 litri pe o autostradă fără limită de viteză din Germania

20 Iulie 2023, 19:32
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Logan a avut mult timp în gamă motorul de 0,9 litri TCe, cu 3 cilindri, turboaspirat, şi a fost unul din cele mai criticate propulsoare pentru puterea sa modestă şi consumul destul de mare în situaţiile când era un pic mai forţat, astfel încât se anula orice beneficiul al downsizing-ului la doar 3 cilindri şi doar 898 cm cubi. Acum, un german a luat o Dacia Logan MCVcu un asemenea motor şi a scos-o la un galop intens pe o autostradă fără limită de viteză, în încercarea de a atinge viteza maximă.
Motorul de 0,9 litri turbo scoate 90 CP, iar germanul a condus un exemplar care are deja 156.000 km parcurşi. Din păcate, filmuleţul acestuia nu are şi un sistem de monitorizare a vitezei prin GPS; or, la viteze mari unele modele mai accesibile pot avea uneori o marjă de eroare a vitezometrului şi de peste 10 km/h, afişând valori mult mai optimiste decât viteza reală.
Totuşi, în tura pe autobahn a germanului, Dacia Logan MCV cu motorul de 0,9 litri a atins 180 km/h pe vitezometru şi chiar un pic mai mult, deci, chiar dacă ar fi să admitem o marjă de eroare de 10-12 km/h, maşina românească tot a atins cei 170 km/h promişi oficial în fişa sa tehnică.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
27,912
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!