(VIDEO) Primele camioane electrice Renault T E-Tech de distanţă lungă ajung să fie livrate, iar parametrii acestora amintesc de Volvo

7 Iulie 2023, 14:31
Redacţia PiataAuto.md
Renault a avut vârful notorietăţii sale ca producător de camioane în timpurile fabricării legendarului Magnum, un camion care era pe cât de extravagant, pe atât de practic şi plăcut, ceea ce i-a asigurat un rol de produs genial în istorie. În timpurile noastre, când marile mărci de camioane de întrec în a lansa modele electrice, Renault părea să fie rămas un pic eclipsat, deşi are de mai mult timp modele electrice urbane lansate şi deşi încă acum un an a anunţat şi un prim model de distanţă lungă cu cap tractor şi semiremorcă. Acum acest model a ajuns la etapa primelor livrări, etalându-şi totodată ingineria şi parametrii în detaliu. Iar aceşti parametrii amintesc de Volvo FH Electric, model care se află deja în producţia de serie.
Aşadar, ca şi Volvo, noul camion Renault poate avea 2 sau 3 electromotoare, care pot însuma până la 490 kW putere, sau 666 CP. Ca şi Volvo FH Electric, modelul poate fi echipat cu 4 sau cu 6 baterii, ce însumează o capacitate de 360 kWh sau 540 kWh, iar în cazul bateriilor de 540 kWh, camionul cu cap tractor şi semiremorcă, şi o masă totală de 44 tone, are o autonomie de 300 km, exact ca şi Volvo FH Electric, deşi experienţa de viaţă reală şi grija de a nu înainta până când autonomia indică 0 km îi face pe primii şoferi să alimenteze mult mai frecvent, aşa cum indicam în articolul despre călătoria de 3.000 km a unui Volvo FH Electric.
Foto: Localizarea bateriilor la Renault T E-Tech

De unde vine paralela atât de fidelă în datele tehnice ale lui Renault T E-Tech şi Volvo FH Electric? De la faptul că elementele sistemului de propulsie electrică sunt identice, fapt care e perfect explicabil, dacă ne amintim că marca Renault Trucks aparţine celor de la Volvo Trucks. Da, în lumea camioanelor, Renault aparţine Volvo, iar acum e firesc să aflăm că acest model Renault a primit tehnologia Volvo, la ceva timp după ce ea a fost deja implementată pe modelul suedez.
Totuşi, producţia noului camion electric Renault se realizează nu în Suedia, ci în Franţa, la Bourg-en-Bresse. Producătorul nu specifică dacă a reuşit să implementeze producţia totală a acestuia pe aceeaşi linie de asamblare şi cu aceeaşi viteză ca şi camioanele diesel, cum se întâmplă la Volvo, dar dacă n-a făcut-o, cu siguranţă o va face foarte curând.
De asemenea, e interesant că modelul electric al celor de la Renault debutează alături de fratele de platformă, modelul Renault C E-Tech, iar împreună cele două modele vor putea acoperi o gamă foarte vastă de formule şi configuraţii, atât cap tractor cu semiremorcă, cât şi rigide, de la 4x2, 6x2 până la 8x4.
Vezi mai jos cum arată construcţia noului camion electri Renault şi localizarea elementelor de bază.
0
6,018
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!