Chinezii au dezvăluit noul Zeekr 001 FR, modelul electric care va concura cu Tesla Model S Plaid şi Lucid Air Sapphire

14 August 2023, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii de la Zeekr, o marcă relativ nouă, dar ambiţioasă în lumea auto, deţinută de Geely, şi-au zis că vor să rivalizeze în liga mare a celor mai rapide şi puternice modele electrice din lume şi au dezvăluit noul Zeekr 001 FR, un model care va concura cu Tesla Model S Plaid de 1.020 CP şi proaspăt lansatul Lucid Air Sapphire de 1.243 CP. Cu ce parametri vine noul model chinezesc, ca să facă faţă acestei concurenţe?
Foto: Noul Zeekr 001 FR

La fel ca şi Plaid pentru Model S, noul FR va fi o versiune demenţială a modelului Zeekr 001, maşină care avea deja o putere de 400 kW, adică 544 CP, pusă pe ambele punţi, şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de 3,8 secunde. Totuşi, în liga lui Plaid şi Sapphire, până şi 3,8 secunde e mult, aşa că ar fi nevoie de înjumătăţit acest timp pentru a concura de la egal la egal.
Foto: Zeekr 001, în versiune standard

Totuşi, chinezii n-au anunţat deocamdată nici timpul de acceleraţie, nici puterea, promiţând să ne surprindă în zilele următoare. Au publicat însă imagini cu noul model pe un circuit, cu o aluzie clară la performanţa sa, iar imaginile denotă un aspect mult mai sportiv al noului model electric, cu gardă la sol coborâtă, cu kit-uri aerodinamice şi cu un eleron masiv pe hayon. Par să se întrevadă şi jante mai mari, pentru frâne mai puternice.
Foto: Noul Zeekr 001 FR

Mai mult ca atât, în postarea sa de pe Twitter (X acum), cei de la Zeekr ţintesc direct spre Tesla, anunţând că „Plaid e plictisitor”. Deci, e cât se poate de clar că acest model vrea să rivalizeze direct cu modelul american în materie de performanţe şi acceleraţie.
Foto: Fabricarea primelor Zeekr 001 standard pentru Europa

Şi, apropo, noul Zeekr 001 FR va ajunge şi în Europa, întrucât deja primele exemplare ale versiunii standard Zeekr 001 destinate Europei au ieşit de pe linia de producţie din China la 3 august şi au luat calea livrărilor spre continentul european, urmând să ajungă iniţial în ţările scandinave.
0
2,346
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!