Un vizitator al standului Pagani de la Monterey a declanşat accidental sistemul anti incendiu la motorul unui hypercar

30 August 2023, 10:55
Redacţia PiataAuto.md
Un caz curios a avut week-end-ul precedent la evenimentul dedicat maşinilor performante şi clasice din Monterey, California. La standul producătorului italian Pagani era expus un hypercar Utopia, fiind deschis pentru a putea fi explorat şi văzut îndeaproape de public. Un vizitator, însă, a declanşat accidental sistemul anti incendiu la motorul hypercar-ului, făcând maşina impracticabilă mai departe, până la o revizie consistentă.
Iniţial, spectatorii au crezut că maşina a luat foc, pentru că din zona motorului ei şi dedesubt părea să iasă fum. Dar cei de la Pagani au explicat ulterior ce s-a întâmplat cu adevărat. Un vizitator a declanşat din greşeală comutatoarele ce activează sistemul anti incendiu de la motorul maşinii — un sistem prevăzut pentru a putea stinge un eventual incendiu la motorul montat median din primele secunde, în mod automatizat, prin golirea unor extinctoare integrate acolo.
Acele butoane de la interior, spun cei de la Pagani, sunt cunoscute de către proprietarii acestor maşini, dar sunt necunoscute pentru publicul larg, iar cineva le-a activat din curiozitate, fără a şti funcţia lor. În rezultat, maşina şi-a pus în acţiune planul anti incendiu, iar fumul vizibil era de fapt substanţa pulverizată din extinctoarele din compartimentul motor.
Hypercar-ul Pagani Utopia e propulsat de un motor V12 de 6,0 litri, twin turbo, de origine AMG, dar cu multe perfecţionări făcute de cei de la Pagani. Acesta livrează 864 CP şi1.100 Nm, iar toate 99 exemplare de Utopia, planificate pentru producţie, au fost deja vândute.
Foto: Motorul lui Pagani Utopia
0
7,004
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!