(VIDEO) Lamborghini a dezvăluit prototipul primului său model electric, Lanzador, care s-a dovedit a fi un SUV

19 August 2023, 13:17
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile publicam o ştire în care anunţam că Lamborghini publicase o imagine de teasing cu o apropiată lansare a unui model electric. Imaginea era din lateral, arătând doar partea de sus a siluetei sale, în întuneric, şi avea o linie ce delimita şi o portieră spate, pe lângă cea faţă. Aşteptam cu toţii, prin urmare, un soi de coupe cu 4 uşi, eventual pe platformă de Audi RS e-tron GT şi Porsche Taycan, dar estimam că noul model Lamborghini ar putea primi motoare de la Rimac, dacă tot sunt companii cu legături de rudenie prin Porsche şi grupul VW acum. Ei bine, am greşit de această dată, iar Lamborghini a reuşit să inducă toată lumea în eroare într-un mod foarte iscusit.
Creaţia care a fost lansată aseară în California e Lamborghini Lanzador. E un prototip al unui SUV în toată legea, cu o faţă care aminteşte în mod inevitabil de actualul Urus. Iar pe deasupra n-are patru uşi, ci două, vrând cumva să creeze parcă un nou segment al SUV-urilor de înaltă performanţă cu doar 2 uşi, asemeni supercar-urilor. Un soi de superSUV, dacă vrem.
Totuşi, Lamborghini îl numeşte nu SUV, ci un GT cu gardă la sol mărită, cu 2+2 locuri. Iar interiorul are o planşă de bord interesantă, foarte puternic separată în două zone distincte pentru şofer şi pasager, astfel încât şoferul să poată conduce savurând nederanjat, iar pasagerul să-şi poată privi monitorul din faţa lui fără a-l distrage pe şofer. Pe centru nu există un al treilea ecran multimedia central.
Noul Lanzador e propulsat electric, după cum se anunţa, dar nu are nici urmă de motoare Rimac. Mai mult ca atât, Lamborghini nu doar că nu a preluat formula de 4 electromotoare de la Rimac, dar nu a aplicat nici măcar 3, pentru a avea capacitatea de a accelera ca un Plaid, eventual. Lanzador debutează cu formulă arhicunoscută, de două electromotoare, câte unul pe fiecare punte. Totuşi, Lamborghini spune că puterea sumară a electromotoarelor va fi de peste 1 MW, adică peste 1.000 kW, sau peste 1.360 CP. Se promite şi o autonomie „mare”, fără specificări mai exacte.
Deci, ne putem aştepta cât de curând la un model electric de serie de la Lamborghini şi marea întrebare e dacă acesta va debuta tot ca un SUV cu două uşi, precum conceptul, sau va fi transpus într-un SUV cu 4 uşi, mai practic şi cu potenţial mai mare de vânzări, precum Urus, care a bătut până acum toate recordurile Lamborghini la vânzări.
Vezi în video-ul de mai jos cum arată noul Lamborghini Lanzador.
0
2,388
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!