(VIDEO) Un poliţist din Chişinău nu oferă cel mai bun exemplu la o trecere de pietoni şi ar fi pasibil de amendă sau suspendare de permis, conform noilor modificări

6 August 2023, 09:58
Redacţia PiataAuto.md
De o lună încoace, în Moldova au intrat în vigoare noi modificări la regulamentul de circulaţie rutieră şi codul contravenţional, care înăspresc foarte mult pedepsele pentru neacordarea priorităţii pietonilor, până la suspendarea permisului de conducere. Totuşi, o maşină de poliţie, surprinsă ieri pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Chişinău nu pare să fie tocmai exemplară în respectarea regulamentului de circulaţie rutieră.
Poliţistul cu Dacia Duster se apropie de trecerea de pietoni circulând lent, iar şoferii de pe contrasens şi de alături încetinesc până la oprire, pentru că pe partea opusă a drumului existau deja pietoni pe trecere, care traversau drumul, iar în dreapta exista alt pieton care intenţiona să treacă. Ştim, trecerea nesemaforizată e una absurd de mare, pe un drum cu 6 benzi, fără alte măsuri de siguranţă, dar totuşi ea există şi impune acordarea priorităţii pietonilor. Poliţistul însă, a ignorat atât pietonii care traversau pe sensul opus şi se apropiau deja de sensul său de circulaţie, cât şi pe cel din dreapta, care abia intenţiona, şi a fost singurul care a continuat să meargă, fără a acorda prioritate pietonilor.
Încălcarea e stipulată şi în articolul 11, alineat f, care spune că dacă alţi şoferi încetinesc sau opresc la trecerea de pietoni, şoferul poate continua deplasarea doar după ce se asigură că pe trecerea de pietoni nu sunt pietoni. Şi e foarte probabil că dacă acelaşi poliţist urmărea situaţia de trafic cu 50 metri mai încolo şi un alt şofer ar fi procedat ca el, poliţistul l-ar fi oprit să-l amendeze. Deci, e clar că şi acest poliţist ar fi pasibil de o amendă, de 1.500-1.800 lei şi 5 puncte de penalizare dacă e la prima încălcare timp de un an, sau amendă de 2.250-2.500 lei, cu suspendare obligatorie a permisului de la 30 la 45 zile dacă e a doua încălcare în ultimele 12 luni.
Foto: Poliţistul, singurul dintre şoferi care a ignorat pietonii de pe trecere

Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram/cx_md
0
6,820
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!