(VIDEO) Un vlogger din SUA a cumpărat un Jeep militar de 70 ani vechime, licitat cândva de armată, şi a încercat să traverseze peste 1800 km cu el, pe de-a dreptul

5 August 2023, 11:29
Redacţia PiataAuto.md
Jeep-urile militare erau printre cele mai durabile maşini din lume acum peste 70 de ani, şi, de fapt, ele au fost cele care au inspirat apariţia de după al doilea război mondial a tot soiul de modele comparabile, de la UAZ 469, Fiat Campagnola sau Alfa Romeo 1900 M. Dar cum e să călătoreşti în zilele noastre, cu un asemenea Jeep militar produs mai bine de 70 de ani în urmă, şi să o faci pe o distanţă 1.855 km, pe de-a dreptul, când pe asfalt, când pe drumuri nepavate? Un youtuber din SUA a încercat să afle răspunsul, cumpărând un Jeep, licitat cândva de armată.
Acesta cumpără anual câte un vehicul militar scos la licitaţie de armată, doar pentru că aceste maşini sunt atât de interesate pentru el şi eventual pentru public. De această dată el nu l-a cumpărat direct de la armată, pentru că e prea vechi să fi stat atât de mult în dotarea armatei. L-a luat de la un proprietar privat, care l-a deţinut în ultimii ani. Odată bătută palma, a început şi aventura.
Jeep-ul are un motor slab de 65 CP, sau cel puţin atât dezvolta acum 70 de ani. Să dezvolţi o viteză de 70 km/h e deja remarcabil pentru el. În schimb, nu are frică de drumuri fără asfalt. Chiar dacă nu are nu are uşi şi nici acoperiş.
Maşina a mers surprinzător de bine de drumuri denivelate, prin offroad, traversând chiar şi un râu, nemaivorbind de trasee montane pustii. Şi e fascinant să vezi că după 70 de ani, acest Jeep atât de simplu şi durabil în construcţie, mai rulează atât de bine, chiar şi la distanţă lungă.
În cele din urmă, a venit şi o problemă cu supraîncălzirea motorului. Dar cauza n-a fost gravă. Cureaua de transmisie a sărit, lăsând pompa de apă fără propulsie şi astfel motorul fără răcire. O curea nouă rezolvă problema şi poate fi înlocuită chiar în câmp dacă o ai.
Vezi toată aventura în video-ul de mai jos.
0
19,511
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!