O Dacia Duster a poliţiei din Chişinău, cu două persoane reţinute la bord, a lovit din plin o Toyota Land Cruiser

3 Septembrie 2023, 17:56
Redacţia PiataAuto.md
Încă un accident cu implicarea poliţiştilor a avut loc astăzi în Moldova, dar de această dată poliţiştii erau în toiul unei misiuni de serviciu, ducând două persoane reţinute la secţie, după ce au intervenit la o chemare. Modul în care s-a produs accidentul, însă, naşte multe semne de întrebare.
Poliţia spune că maşina poliţiei avea girofarul inclus, deplasându-se pe strada Ion Creangă, dar nu se menţionează nimic despre sirena acustică, ceea ce înseamnă aproape sigur că aceasta nu era inclusă, or, poliţia n-ar fi ratat ocazia să menţioneze şi asta. Poliţia a publicat doar imaginea de mai sus, cu Dacia Duster avariată, după ceea ce pare a fi un impact lateral, care ar fi proiectat Toyota pe trotuar, din imagine nefiind clar dacă accidentul s-a produs într-o intersecţie şi în ce circumstanţe. Din fericire, au mai existat martori care au publicat imagini din unghiuri mai largi.
Astfel, putem vedea că locul unde s-a produs accidentul este, de fapt, intrarea în parcarea de lângă parcul Dendrariu. Cel mai probabil, şoferul de Toyota a vrut să vireze de pe banda sa spre dreapta, într-un loc în care banda alăturată, dedicată doar transportului public, e întreruptă şi se poate face regulamentar această intrare. Iar asta înseamnă că maşina poliţie, cel mai probabil, înainta pe banda de transport public, având doar girofarul inclus, dar nu şi sirena acustică. Poliţia menţionează că impactul a fost puternic, iar poliţiştii au avut nevoie de îngrijiri medicale, ceea ce sugerează o viteză mare de deplasare a acestora. Nu se menţionează nimic despre persoanele reţinute, dacă acestea au fost rănit, sau dacă au rămas a fi reţinute sau dacă s-au făcut nevăzuţi.
Într-un asemenea scenariu, şoferul de Toyota trebuia să cedeze trecerea celor de pe banda alăturată, dar rănirea poliţiştilor şi aruncarea Land Cruiser-ului pe trotuar spre copac ne spune clar că a avut loc un impact la viteză mare. Prin urmare, cea mai mare întrebare este de ce poliţiştii nu au inclus şi sirena acustică, dacă au decis că au nevoie să circule atât de repede pe acolo? Nu e problema în faptul că aceştia se aflau pe o bandă sau alta, e problema în faptul că aceştia trebuiau să includă şi sirena şi girofarul, pentru a se face văzuţi şi auziţi la maxim în condiţiile vitezei mari cu care se deplasau! Iar pe lângă asta, poliţiştii trebuie să aibă un grad de antrenare a condusului defensiv, cu predictibilitate, fiind capabil să prevadă că o maşină care a încetinit la intrarea într-o parcare, ar putea intra într-acea parcare. Deci se putea include în avans sirena cel puţin pe acea porţiune.

Toate astea nu s-au întâmplat, însă, ar acum o Dacia Duster a poliţiei e grav avariată, şi probabil şi Land Cruiser-ul va avea de suportat o reparaţie scumpă. Şi tot şoferul de Land Cruiser are şanse mai mari să fie declarat vinovat în acest accident.
0
2,243
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!