Recall pentru Porsche Taycan şi Audi e-tron GT, din cauza unor probleme la baterii

12 Septembrie 2023, 12:41
Redacţia PiataAuto.md
Două dintre modelele electrice cele mai avansate tehnologic şi performante din lume, Porsche Taycan şi Audi e-tron GT, au parte acum de o rechemare în service, din cauza unor riscurilor de scurgeri în interiorul bateriilor. Sunt afectate 6.676 automobile ale celor două modele Audi şi Porsche, care împart aceeaşi platformă tehnică, toate fabricate în anul 2023.
Anterior Porsche investiga posibile probleme la baterie, iar din 2023 a aplicat un izolator numit Teroson în izolarea componentelor din interiorul bateriilor, care trebuia să rezolve orice posibilă problemă, având calităţi mai avansate. Însă, se pară că acum anume bateriile cu Teroson sunt supuse rechemării, după ce producătorul a identificat calităţi reduse de izolare a acestui material, în unele cazuri.
E curios că Audi şi Porsche estimează că doar circa 3% din maşini au dezvoltat posibile riscuri la bateriile lor, celelalte fiind absolut sigure. Rechemarea în service va presupune inspectarea tuturor celor aproape 6.700 de automobile electrice, cu identificarea celor 3% din ele care au posibile riscuri, acestora urmând a le fi înlocuite bateriile.
În cazul în care aceste izolatoare nu ar asigura impermeabilitatea interioară, bateriile ar putea genera fenomenul de fugă termică, cu o izbucnire de incendiu.
0
803
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!