(VIDEO) Designerul primului BMW X5 critică formele primului SUV electric Lamborghini, viitorul Lanzador, dar se lasă convins până la urmă şi spune că-l adoră

15 Septembrie 2023, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Frank Stephenson e unul din cei mai respectaţi designeri din lumea auto, care şi-au lăsat amprenta istorică, iar în cazul lui Frank, el e cunoscut mai ales pentru perioada sa de 11 ani de aflare la BMW, când a conceput primul X5 şi a lucrat la o mulţime de alte modele. Tot el a creat, însă, şi primul MINI din epoca modernă, de sub egida BMW, iar impactul acelui model e poate şi mai mare decât al primului BMW X5. Tot el a creat primul Fiat 500 modern, pe baza conceptului lui Roberto Giolito, şi tot lui i se datorează aproape toate modelele moderne McLaren. Iar pasionaţii de maşini clasice îşi pot aminti de Ford Escort RS Cosworth, desenat tot de Stephenson. Este, deci, un om care şi-a câştigat un respect enorm prin munca făcută şi succesul global al acelei munci. Iar acum el şi-a spus părerea despre recent lansatul Lamborghini Lanzador.
Lanzador e deocamdată un prototip, ce anunţă primul SUV electric Lamborghini, cu doar două uşi, şi a debutat acum câteva săptămâni. Dar e atât de avansat definitivat, încât e clar că Lamborghini îl va pune în producţie, poate cu mici modificări, iar acest lucru se va întâmpla în curând.
Stephenson şi-a început expunerea părerilor despre Lamborghini Lanzador cu critici, destul de dure în materie de design, adresate mai ales părţii frontale. Acesta a indicat că prizele uriaşe sunt o reminiscenţă a epocii motoarelor cu combustie şi sunt prezente pe noul concept fără vreun rost funcţional. A criticat şi forma farurilor, care e prea atipică şi blândă pentru un Lamborghini şi care noaptea nu-ţi va sugera că vezi un Lamborghini. Apoi şi liniile mediane de pe capotă au fost criticate, pentru că s-ar fi depărtat de ideea de bază a modelelor Lambo.
Dar, pe măsură ce a continuat cu partea laterală, menţinând că formele complicate geometrice de acolo sunt aglomerate, dar reuşesc să se integreze într-un tablou comun frumos şi bine proporţionat, Stephenson s-a lăsat tot mai mult cucerit de creaţia italiană.
I-a admirat şi partea posterioară, unde a accentuat în mod special roţile lăsate vizibile, şi lipsa eleroanelor inutile, dar şi blocurile optice excelent încadrate în design.
Pe total, Frank Stephenson şi-a finalizat impresiile cu în zona unor aprecieri extraordinar de bune pentru noul Lamborghini Lanzador. Chiar dacă a început prin a-l critica, cumva maşina asta l-a cucerit pe parcurs şi omul a fost nevoit să recunoască la final că ea are un design excelent în esenţă, care se distinge, care te captivează şi te face să-ţi doreşti să o conduci, aşa că sigur va fi un model vândut când va ajunge pe piaţă. Iar pentru cei de la Lamborghini, o asemenea cucerire pe parcurs, venită de la Stephenson, va fi cu siguranţă măgulitoare. Şi, până la urmă, produsul e cu adevărat bun, şi merită aceste aprecieri frumoase.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,605
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!