(VIDEO) Proprietarul unui Lamborghini Sterrato a făcut un salt pe trambulină cu el, pentru a afla dacă acesta rezistă

12 Septembrie 2023, 13:42
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini Huracan Sterrato e una din acele maşini rare, creată fără mare argumentare raţionale, ci mai degrabă dintr-o zvâcnire de emoţie şi încăpăţânare a unor designeri şi ingineri de a o face în pofida tuturor celor care le spun că n-ar trebui s-o lanseze. Dar anume asemenea maşini fac adeseori istorie, devenind bijuterii de colecţie, schimbând spre bine reputaţia unui producător sau mărind admiraţia şi numărul fanilor pentru acea marcă. În cazul lui Sterrato, nebunia acestei maşini e în esenţa sa, de a fi un supercar de offroad, fără a deveni un SUV, dar pe care să-l poţi alega prin deşert şi câmpii.
Modelul italian a apărut la scurt timp după Porsche 911 Dakar şi cumva aduce o reinterpretare proprii a aceluiaşi curaj, doar că Lamborghini cu mizează la fel de mult pe o asociere istorică, precum Porsche cu experienţa sa din Dakar. Ei bine, fanii au apreciat noul Lamborghini, iar acesta a devenit deja unul din cele mai dorite modele.
Iar un fan al mărcii, care se aventura şi anterior în offroad până şi cu modele obişnuite de Lamborghini, n-a putut rata ocazia să-şi cumpere şi un Sterrato. A făcut-o, iar după ce şi-a demonstrat maşina în câteva video-uri, nu putea doar să facă aceleaşi ieşiri pe un câmp plat, pe care le făcuse anterior cu modele standard, aşa că a conceput ideea unei sărituri mari de pe o trambulină în offroad.
Pentru un offroader, cu suspensie cu curse lungi, poate n-ar fi o problemă mare. Dar Sterrato nu e un offroader şi nici măcar un SUV şi nimeni nu ştie cu adevărat limitele de rezistenţă a acestei maşini, pentru că ea e prea nouă pe piaţă!
Aşa că proprietarul maşinii şi-a zis să le testeze chiar el. A pregătit trambulina, şi-a calculat un posibil unghi şi loc de aterizare, iar maşina e favorizată la o traiectorie predictibilă de buna distribuţia e greutăţii sale şi de motorul amplasat pe mijloc, nu în faţă.
Marea săritură a fost făcută! Airbag-urile n-au sărit. Suspensiile au rezistat. Caroseria a rezistat intactă, la fel şi roţile şi scuturile inferioare ale maşinii. Deşi saltul a fost unul cu mult peste ce ar fi îndrăznit cei mai mulţi să facă unui asemenea Lamborghini, maşina a rezistat neaşteptat de bine!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,660
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!