Astăzi are loc deschiderea circulaţiei pe lotul 2 al autostrăzii A0 de pe centura Bucureşti, finalizat cu 7 luni înainte de termen

29 Noiembrie 2023, 08:57
Redacţia PiataAuto.md
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a anunţat că astăzi, 29 noiembrie, la ora 15:00, are loc deschiderea circulaţiei pe locul 2 al autostrăzii A0 de pe centura Bucureştiului, între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutiere cu autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti. Un fapt rar la construcţia de autostrăzi din România, lucrările la acest lot nu doar că n-au întârziat, ci au fost finalizate cu 7 luni înainte de termen.
În acest lot au fost construiţi 19 km, însă acum se va circula pe doar 10 km din ei, întrucât mai trebuie finalizată legătura cu lotul 3, A0 Nord. Aceste lucrări vor fi finalizate anul viitor şi atunci se va circula pe autostradă între DN1 şi DN2, pe o distanţă de 21 km.
Lucrările la lotul 2 al autostrăzii A0 au început în august 2022 şi au costat 831,92 milioane de lei. Întrucât lucrările au fost realizate cu un avans atât de mare înainte te termenul limită, cei de la CNAIR au ţinut să menţioneze şi companiile care au executat lucrările — o asociere de trei firme româneşti, SC SA&PE Construct SRL, SC Spedition UMB SRL şi SC Tehnostrade SRL.
Astăzi va avea loc o inaugurare oficială, după care circulaţia va fi deschisă în regim normal.
1
2,124
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!