Bentley a dezvăluit noul sistem de propulsie hibridă cu motor V8, care va succeda actualul W12

9 Mai 2024, 14:30
Redacţia PiataAuto.md
Bentley ne spune de ceva timp că motorul actual W12 va fi pensionat inevitabil, în faţa restricţiilor tot mai dure de emisii. Noi am publicat anterior şi un articol detailat cu istoria ingineriei acestui motor W12, dar şi un articol cu video cu modul în care e fabricat acest motor. Ei bine, acum Bentley a dezvăluit noul sistem de propulsie care va avea rol de succesor pentru actualul propulsor W12. Ca şi în cazul multor altor mărci de top, acest sistem de propulsie va fi hibrid, fiind nevoit să combine şi puterea electromotoarelor pentru a fi mai eficient. Însă, dacă la Lamborghini Revuelto sistemul hibrid a păstrat acelaşi motor V12, cu acelaşi număr de cilindri, atunci la Bentley 4 cilindri au fost reduşi din ecuaţie, astfel încât noul motor va fi un V8.
De fapt, nici măcar nu putem vorbi de o „reducere” cu 4 cilindri, pentru că arhitectura nu rămâne în formă de W, cum era la motorul W12, ci devine un V8 relativ obişnuit. De fapt, e vorba de o evoluţie a motorului V8 de 4,0 litri, care e deja prezent de ceva timp în producţie la grupul VW, pe modele precum Audi RS6, Lamborghini Urus şi Porsche Cayenne, dar şi Bentley.
Asta înseamnă că motorul va fi unul twin turbo, însă Bentley sugerează că aici vom avea parte de surprize, posibil de turbosuflante acţionate electric în primă fază.
Cel e că noul sistem de propulsie va fi cu 91 CP mai puternic decât ultimele ipostaze ale propulsorului W12 şi va livra 750 CP pe primele modele, ceea va face din viitoarele modele cele mai puternice din istoria Bentley.
E o putere mare, fără îndoială, dar va conta foarte mult şi cât de grea va fi maşina la final, pentru că Bentley promite şi baterii suficient de mari, încât să poată asigura o autonomie pur electrică de 80 km, deci vorbim de un sistem plug-in hibrid.
Noul motor îşi va face debutul cel mai probabil pe modelele Continental şi Bentayga, şi face parte din planurile Bentley de mai amâna versiunile pur electrice, din cauza temperării cererii pentru acestea, invocate de şefii companiei atunci când aceştia anunţaseră amânările. Sistemul noul plug-in hibrid va ajunge şi pe modele Lamborghini, în special Urus.
1
1,278
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!