O croazieră care trebuia să dureze 3 ani a fost anulată în ultimul moment, deoarece compania care a anunţat-o n-a reuşit să cumpere nava necesară

28 Noiembrie 2023, 14:33
Redacţia PiataAuto.md
O poveste demnă de filme şi documentare se derulează în aceste zile în industria maritimă şi în lumea pasionaţilor de călătorii lungi de croazieră. Una din cele mai grandioase călătorii, care presupunea 3 ani de navigare în jurul lumii la bordul unei nave luxoase de croazieră, a fost anulată în ultimul moment, compania recunoscând că nu are nicio navă, de fapt, declarând că nu a reuşit să cumpere una în timp util.
Croaziera de 3 ani trebuia să viziteze toate continentele lumii, inclusiv Antarctica, să viziteze 140 de ţări, 382 de porturi şi să dureze 1.095 de zile, deci exact 3 ani. Preţul era usturător, cuprins între 68 mii dolari pe an de persoană şi peste 100 mii dolari pentru camerele situate în poziţie favorabilă, fără a menţiona suitele mai luxoase, care aveau preţ şi mai mare de atât. Respectiv, chiar şi cea mai simplă cameră de două persoane costa circa 410 mii dolari pentru cei 3 ani!
Mulţi dintre călătorii care au plătit aceste sume exorbitante şi-au vândut propriile case sau le-au dat în chirie pentru 3 ani înainte, cu ideea că ei vor călători prin lume în timp ce casa proprie le va genera bani în continuare. Acum, aceştia vor trebui ei înşişi să găsească o soluţie unde să trăiască, dacă nu au vreo clauză care să le permită anularea contractului de chirie cu noii locatari ai caselor lor.
Compania Life at Sea Cruises, cea care organiza această croazieră, planifica să dea start marii călătorii la 1 noiembrie, din Istanbul. Iniţial, compania şi-a anunţat clienţii că nava care trebuia să-i transporte întârzie mai mult decât era preconizat, dar îi asigura că durata călătoriei va fi tot de trei ani. De fapt, între timp compania încerca să cumpere o navă de croazieră pensionată în Germania, mizând că-i va putea face reparaţii cosmetice de ultim moment în Turcia, înainte de a porni cu ea la drum.
Tranzacţia a eşuat, însă, şi la mijlocul lunii noiembrie o altă companie a informat public că a cumpărat nava despre care Life Sea Cruises anunţase că trebuia să transporte pasagerii săi în croaziera de 3 ani. Fireşte, asta a trezit nedumerirea clienţilor, iar în aceeaşi zi aceştia s-au pomenit că CEO-ul companiei se concediase cu câteva zile mai devreme şi înregistrase un mesaj pentru ei în care recunoştea că nu există vreo navă care să-i transporte pe mări în croaziera de vis.
Foto: Imaginile cu atmosfera promisă de la bord, cu care erau atraşi călătorii

Revolta clienţilor a fost uriaşă, iar un alt şef al companiei mamă, care deţine compania ce trebuia să organizeze croaziera a mai venit cu o explicaţie, anunţând că Life at Sea Cruises pur şi simplu nu şi-a putut permite să cumpere nava pensionată la un preţ de 40-50 milioane de dolari, cerut pe ea. El a mai spus că au mai fost făcute tentative de a mai cumpăra alte două nave, dar a eşuat şi cu acele tranzacţii. La finalul explicaţilor, el le-a spus clienţilor că-i „pare nespus de rău pentru inconvenienţele create”. Doar nişte inconvenienţe de a da peste cap planurile pentru 3 ani de viaţă. Un fleac, ce mai!
Compania a promis că va începe să ramburseze banii clienţilor. Dar mulţi dintre aceştia sunt năuciţi şi consternaţi de situaţia în faţa căreia au fost puşi.
0
7,437
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!