(VIDEO) Un youtuber din China arată cât de avansat e noul Xiaomi SU7 în tehnologiile digitale, în timp ce se conduce ca un Audi sau un Porsche

3 Aprilie 2024, 13:26
Redacţia PiataAuto.md
Noul Xiaomi SU7 a devenit în China la fel de discutat şi admirat precum e Tesla Cybertruck în SUA. Partea cea mai impresionantă, însă, e faptul că acest nou model electric e primul automobil creat de Xiaomi, o companie care fabrica până acum doar produse electronice. Şi de obicei, prima încercare a unei companii de a face o maşină, mai ales când proiectează toate componentele cheie de la zero, va rezulta inevitabil în maşini imperfecte. Dar nu e şi cazul acestui Xiaomi SU7, din câte se pare. Maşina e excepţional de bună şi în tehnologiile de la bord, dar şi în felul în care se conduce, iar un youtuber din China, care publică recenzii în engleză, spune că maşina se simte în condus ca un Audi sau un Porsche, într-atât de bună e.
Până şi mulţi producători auto cu istorie de un secol au scos maşini electrice imperfecte şi neîndemânatice când au lansat primele modele. Iar dintre cei noi care trec prin valuri imense de critici, e suficient să amintim de Fisker şi VinFast, de exemplu. La Xiaomi, însă, ţinuta de drum e adusă deja la maturitatea pe care de obicei o pot obţine doar echipe mari şi experimentate de ingineri.
E curioasă şi tehnologia digitală de la bord, care e creată dintr-o perspectivă a uzanţelor chinezeşti, oarecum necunoscute în regiunile noastre. Xiaomi e producător de toate electronicele posibile dintr-o casă inteligentă, de la aparate de aer condiţionat până la blocuri de iluminare şi centre de comandă vocală. Iar maşina se poate integra acum în acest ecosistem, astfel că îi poţi comanda setările şi acţiunile prin voce, din sistemul casei.
Iar nivelul ăsta de integrare încă nu există pur şi simplu la alţi producători occidentali. Sigur, unele funcţii există, de obicei prin aplicaţii de telefon. Dar nu sunt oferite atât de integrat într-un ecosistem centralizat al unei case inteligente. Iar experienţa acestui ecosistem poate fi extraordinară şi e deja unul din punctele majore de atracţie în vânzări.
La fel de surprinzătoare e integrarea telefonului în sistemul multimedia. Nu e vorba doar de disponibilitatea unor funcţii, ca la Apple CarPlay, ci întregul telefon poate fi oglindit pe ecran, într-un strat superior, sau poate fi extins să devină parte integrantă din coloanele principale de afişaj. Aceste imagini de oglindire se transmit cu 60 de cadre pe secundă, deci e o interacţiune lină, fără sacadări.
Şi funcţii avansate similare avansate există şi pe bancheta spate, unde ea se poate transforma într-un iPad, cu tot ecosistemul Apple.
Astea fiind spuse, putem constata cu uşurinţă că aceşti producători chinezi pur şi simplu nu mai au neapărat pe cine copia din producătorii occidentali, pentru că au evoluat într-o zonă unde ei sunt primii care inovează. Da, designul are proporţii similare cu Porsche Taycan, dar nu se poate vorbi de o copiere directă. Iar ceea ce reuşeşte să facă acest Xiaomi pe partea de şasiu şi cea digitală e excepţional pentru un prim model cu care această companie abia-şi face intrarea în lumea auto.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
2
15,372
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!