(VIDEO) Fisker Ocean, unul din cele mai criticate modele electrice, şi-a măsurat forţele cu o Tesla Model Y

22 Martie 2024, 12:12
Redacţia PiataAuto.md
Fisker Ocean e cu siguranţă unul din cele mai criticate modele electrice ale zilelor noastre, critici care au prins apogeul cu recentul review al unui youtuber, care arăta cât de stângaci e modelul, iar apoi şi cu reacţia companiei şi anunţul despre sistare temporară a producţiei, cooptat cu un posibil faliment, situaţie care n-ar fi prima în istoria tumultoasă a celor de la Fisker. Ei bine, un asemenea Fisker Ocean şi-a măsurat de curând forţele cu o Tesla Model Y. Şi acest exemplar Fisker a avut probleme de fiabilitate chiar în timpul filmărilor.
Aparent, Fisker Ocean e mai puternic decât Tesla Model Y, întrucât are două electromotoare ce însumează 565 CP. Maşina cântăreşte 2.434 kg, chiar dacă e un SUV relativ compact în dimensiuni.
Tesla Model Y are 527 CP, însă e mult mai uşoară, cântărind 1.997 kg, deci cu peste 435 kg mai uşoară decât Fisker. Iar asta spune mult despre abordarea şi experienţa Tesla în a proiecta maşini mai uşoare, faţă de o companie aflată la început cu un pic de haos în ingineria sa.
Problemele lui Fisker au început repede, iniţial din cauza ecranului care se roteşte la 90 grade şi care a rămas la un moment dat blocat la jumătate în poziţie oblică. Iar situaţia s-a repetat şi ulterior în timpul filmărilor.
Următoarea problemă a fost, de fapt, o tachinare din partea celui ce conducea Tesla faţă de numărul limitat de doar 500 de porniri cu launch control pe care le are Fisker, număr care scade şi e afişat pe ecran cu fiecare nouă asemenea pornire. Pilotul de la volanul Tesla a ratat câteva starturi, făcând Fisker-ul să piardă în zadar trei porniri din rezerva lui limitată.
În fine, chiar dacă Fisker e mai puternic, a fost foarte lent de fiecare dată în primele secunde la pornire. Deci nu e neapărat raportul de putere şi greutate, dar şi latenţa cu care îşi dezlănţuie acea putere iniţial.
Fisker a pierdut toate întrecerile, atât cele cu start de pe loc, cât şi cele cu start din mişcare, ba chiar şi cea de frânare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,460
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!