(VIDEO) Rimac Nevera a stabilit recordul mondial la viteza de marşarier, atingând 275 km/h

8 Noiembrie 2023, 08:43
Redacţia PiataAuto.md
Rimac Nevera, hipercar-ul electric din Croaţia, care a devenit deja legendar prin ingineria şi performanţa sa, marchează un nou record mondial. În acest an, Nevera a bătut peste 20 de recorduri mondiale de performanţă, ba chiar 23 dintre ele au fost stabilite într-o singură zi. Acum, însă, Nevera a marca un record neobişnuit, cel prin care a atins cea mai mare viteză în marşarier, de 275 km/h!
În 1967, Lamborghini Miura era prima maşină care trecuse de bariera vitezei de 170 mile la oră, sau 275 km/h. Acum, Rimac Nevera devine prima maşină care trece această barieră mergând în direcţie inversă, în marşarier!
Spre deosebire de maşinile convenţionale, Rimac Nevera nu are o cutie de viteză, ci 4 electromotoare, care se pot învârti şi în direcţie inversă. Şi spre deosebire de alte maşini electrice, Rimac nu limitează viteza în marşarier!
Tocmai aşa, maşina a putut atinge acum 275,74 km/h pe un circuit din Germania!
Viteza nu e la fel de mare ca rularea normală, din motive evidente de aerodinamică. Şi apoi, şi cel de la volan trebuie să fie un şofer temerar, care să poată controla o maşină la o asemenea viteză, cu vizibilitate şi percepţie redusă a împrejurimilor.
Şi totuşi, Nevera a atins acest record mondial, care va fi cu siguranţă foarte greu de combătut vreodată.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,759
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!