(VIDEO) A fost publicată ultima Electrikhana, filmată de Ken Block înainte de decesul său, care încheie o întreagă epocă

7 Decembrie 2023, 09:37
Redacţia PiataAuto.md
Probabil toţi pasionaţii auto îşi amintesc că la începutul anului 2023, renumitul pilot de raliuri şi adevărat cascador în modul în care-şi conducea maşinile, Ken Block, a decedat subit în urma unui accident de schi. Însă în lunile noiembrie şi decembrie a anului trecut, înainte de decesul său, acesta a reuşit să filmeze ultima Gymkhana din cariera sa, a doua cu o maşină electrică, iar filmuleţele cu maşini electrice aveau numele Electrikhana. Ei bine, aşa cum au promis colegii săi, aceştia au publicat acum acest ultim filmuleţ realizat de Ken Block. Şi pentru că e ultimul, iar în lume nu mai există altcineva care să facă acelaşi lucru, cu aceeaşi efervescenţă, acest film încheie o întreagă epocă.
Electrikhana a fost filmată în Mexico City şi conţine scene cu condus în derapaje controlate cu precizie milimetrică, aşa cum am fi aşteptat de la Ken Block. Sunt prezente toate partiturile obişnuite, de la salturi, derapări pe sensuri giratorii, derapări în spaţii înguste, rulări cu viteze imense prin tunele înguste şi chiar o ieşire pe teritoriul unui aeroport.
Ceva pare să lipsească, totuşi, un apogeu tipic filmuleţelor lui Ken Block. Dar asta e firesc, întrucât, cel mai probabil, Ken Block ar mai fi trebuit să filmeze şi alte scene pentru acest film. Acum, însă, orice formulă ar avea acest film final, valoarea lui e de nepreţuit tocmai pentru că e ultimul şi încheie această lungă serie de filmuleţe extraordinare.
Şi e foarte posibil că peste 20-30 de ani, când maşinile se vor conduce preponderent autonom sau cel puţin toate vor fi suficient de isteţe încât să nu mai permită manevre atipice pe drumurile publice, cei care vor vedea aceste filmuleţe se vor întreba cum de au existat cândva oameni care aveau o asemenea măiestrie în condus şi puteau controla nişte bestii mecanice în derapaje cu atâta precizie.
Prin urmare, e unul din acele momente în care spunem adio unei epoci, cu o nostalgie inevitaiblă. Adio, Ken! Adio, Gymkhana!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,577
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!