Opel renaşte numele de Frontera pentru un nou SUV electric, cel mai mare din gama mărcii

24 Ianuarie 2024, 19:30
Redacţia PiataAuto.md
Mulţi dintre noi îşi mai pot aminti că Opel a avut cândva un SUV cu siluetă pătrăţoasă, pe nume Frontera. De fapt, era un offroader în toată legea, creat într-o perioadă în care asemenea maşini se concepeau pentru teren dificil. Opel Frontera a fost, de fapt, un offroader mult mai adaptat spre uzul civil, ademenindu-şi cumpărătorii cu capacitatea sa de a face faţă aventurilor şi unui stil de viaţă activ cu mulţi ani înainte ca să apară prima Toyota RAV4, de exemplu. Totodată, modelul era construit pe atunci pe o platformă Isuzu, cu cadru dur, aşa că atunci când ajungea în condiţii dificile, chiar făcea faţă provocărilor.
Ei bine, noul Opel Frontera pare să fi preluat un pic din silueta mai rectangulară şi cu siguranţă va avea rolul de a fi ce mai mare SUV în gama Opel, judecând după proporţiile şi dimensiunile siluetei. Şi întrucât Grandland e un soi de monovolum cu siluetă de SUV, iar Opel nu mai are Antara sau alt SUV care să aibă un aspect de aventurier adevărat, noul Opel Frontera chiar ar putea face uz de această nişă pe care Opel a lăsat-o liberă de la intrarea sub aripa Stellantis.
Noul model va fi electric din start, dar e posibil să nu fie doar electric ulterior. Cei de la Stellantis au cu siguranţă o mulţime de soluţii de platofrme şi componente de modele electrice pe care le pot aplica pe noul Opel Frontera. Spre exemplu, acesta ar putea utiliza o parte din configuraţiile ultimelor modele electrice Citroen, în special e-C3 cu bateriile sale mai accesibile. Sau dimpotrivă, ar putea preluat o parte din substratul lui Jeep Wagoneer electric, aşteptat în SUA.
Cert e că Opel va avea în sfârşit un SUV electric mai mare, cu siluetă care să aducă un aer proaspăt, atât de necesar acestei mărci germane, tot mai uitate în ultimii ani.

Opel a anunţat că modelul de serie va fi lansat în producţie deja pe parcursul acestui an, iar dezvăluirea mai multor imagini şi detalii va avea loc deja peste câteva săptămâni.
2
2,867
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!