Prima navă proprie a celor de la BYD, care poate transporta până la 7.000 maşini electrice simultan, a pornit în prima sa călătorie

16 Ianuarie 2024, 11:25
Redacţia PiataAuto.md
Prima navă proprie Ro-Ro a producătorului chinez BYD, numită Explorer No1, care poate transporta până la 7.000 automobile simultan, a pornit în prima sa călătorie comercială din China, cu maşini la bord. Noua navă are un rol strategic imens pentru BYD în cucerirea pieţelor globale, întrucât în contextul insuficienţei actuale de nave Ro-Ro, producătorul chinez a decis să-şi construiască o flotă de nave proprii, pentru a le folosi în livrările sale globale.
BYD este deja la doar un pas de a deveni lider global în domeniul maşinilor electrice, iar gama sa actuală este formată doar din maşini electrice sau plug-in hibride, unele regiuni primind exclusiv modele electrice cu baterii. La nivelul întregului an 2023, Tesla a rămas lider absolut în vânzările de maşini electrice, însă în ultimul trimestru BYD a fost cel care a luat întâietatea, livrând peste jumătate de milion de maşini electrice în toată lumea în doar 3 luni, cu circa 40.000 mai mult decât Tesla.
Acum, BYD va putea să-şi crească şi mai mult exporturile datorită propriei nave, care are o capacitate imensă de transportare, de 7.000 vehicule. Şi întrucât BYD exportă preponderent maşini electrice pe alte pieţe, nava e pregătită să transporte chiar şi 100% dintre ele electrice, în ciuda greutăţii aparent mai mari a fiecărei maşini electrice.
Nava are aproape 200 metri lungime, 38 metri lăţime, şi poate dezvolta o viteză de 18,5 noduri, sau 34,3 km/h. Propulsia navei e una bivalentă, cu accent pe gazul LNG, dar poate opera şi cu diesel maritim. Tipul navei e Ro-Ro, ceea ce înseamnă că maşinile pot urca şi coborî la bord pe propriile roţi, fără a necesita macarale.
Nava este prima dinte cele comandate în ultimii ani de producătorii chinezi pentru a fi construită de la zero pentru ei, iar în acest caz ea are la bord sisteme adaptate pentru monitorizarea permanentă a maşinilor transportate şi identificarea precoce a oricărui risc de incendiu. BYD anunţă că pe parcursul următorilor 2 ani în flota sa se vor mai alătura 7 asemenea nave! Deci, cu o flotă de 8 nave a câte 7.000 de maşini capacitate fiecare, producătorul chinez va putea exporta câte 56.000 maşini cumulat la fiecare ieşire din port a celor 8 nave ale sale!
Anterior, BYD anunţa că prima călătorie a noii navei va avea loc spre Europa, însă se pare că tensiunile din Marea Roşie şi Canalul Suez eu determinat BYD să efectueze primele livrări cu ea spre alte regiuni deocamdată.
1
11,474
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!