(VIDEO) Acestea sunt două dintre cele mai bizare Suzuki Jimny, făcute să amintească de modele clasice Lancia şi Renault

11 Februarie 2024, 17:08
Redacţia PiataAuto.md
Mulţi dintre pasionaţii auto n-ar înţelege la prima vedere de ce ţi-a dori să ai un Suzuki Jimny pătrăţos şi mic, care să amintească de Lancia Delta HF Integrale, de exemplu, o maşină legendară cu siguranţă, dar dintr-o cu totul altă lume, cu altă siluetă de caroserie şi cu altă putere. La fel de bizar ar fi să ai un Jimny care să arate similar cu un Renault 5 Turbo. Dar în Japonia există un atelier pe nume DAMD, care are o lungă tradiţie, de peste 40 de ani, de a crea asemenea kit-uri de caroserie.
Paradoxul e că atelierul nu se ia prea mult în serios la intenţia de a convinge pe cineva că maşina care poartă kit-urile ar fi originalul. Nu asta e intenţia. Ci mai degrabă un kit cu indicii şi asemănări clare cu un model renumit, dar făcut să pară de pare te-ai trezit într-o realitate un pic distorsionată, în care designerii au făcut schimb de locuri de muncă, şi ca prin minute fabrica Suzuki ar fi creat din start o asemenea maşină, cu un asemenea design.
Toate piesele sunt făcute cu o puternică predilecţie spre calitate şi precizie, chiar dacă nu sunt scumpe. Iar ideea e că toate împreună să se contopească în formele maşinii, să devină o tot întreg, astfel încât să nu mai poţi spune exact ce a fost adăugat şi ce e original.
Ultimele două creaţii ale atelierului DAMD, condus acum de fiul fondatorului de cândva, sunt două Suzuki Jimny ce amintesc de modelele legendare Lancia şi Renault menţionate mai sus. Pe ici, pe colo, sunt chiar şi mici indicii despre faptul că nu avem în faţă originalul, precum inspripţiile de pe uşile maşinii albastre, „NON” foarte mic, şi ”TURBO” foarte mare, ca pe maşina originală care chiar avea turbină, spre deosebire de motorul aspirat natural al lui Suzuki.
Şi, apropo, dacă în Europa Jimny vine doar cu un motor de 1,5 litri şi 105 CP, atunci în Japonia e oferit şi un motor de circa 0,66 litri, pentru ca maşinuţa să se clasifice drept kei-car. Aşa că poţi avea o maşină care arată ca o legendă de raliu şi performanţă, care are doar vreo 665 cm cubi sub capotă.
Dar nu putem nega că rezultatul final arată foarte curios, cel puţin la nivel estetic. E ceva care dă satisfacţie prin simplitate, dar e o simplitate bine făcută.
Cei de la Top Gear au mers de curând în Tokyo, Japonia, pentru a cunoaşte pe viu aceste creaţii bizare nipone. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,535
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!