Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O macara Liebherr de 800 tone a început a munci la construcţia autostrăzii A3 din România

23 Februarie 2024 - 11:21
Redacţia PiataAuto.md
Procesul construcţiei de autostrăzi din România are în ultimii ani câteva exemple admirabile de muncă mult mai organizată, care ţine pasul cu programul şi termenii asumaţi. Acum o macara imensă Liebherr de 800 tone a început a munci la construcţia autostrăzii A3 din România, pe segmentul Nădăşelu-Zimbor, unde lucrările sunt desfăşurate de asocierea UMB Spedition, Tehnostrade şi Electromontaj.
Macaraua mobilă e montată pe şasiul cu 9 punţi al unui camion uriaş, şi e de model Liebherr LTM 1750-9.1, cu capacitatea de a ridica o greutate maximă de 800 tone, în anumite condiţii şi unghiuri de înclinare a braţului.
Macaraua e atât de mare, încât e a doua cea mai mare din gama de macarale mobile Liebherr, fiind depăşită doar de modelul 11200-9.1, care poare ridica 1.200 tone. În acelaşi timp, macaraua care va munci acum la autostrada A3 din România e mai mare decât macaraua care a făcut recent una din cele mai complexe lucrări la un zgârie-nor din Frankfurt!
Foto: Macaraua menţionată mai sus, în acţiune la zgârie-norul din Frankfurt

Macaraua e dotată cu două motoare — unul diesel V8 pentru propulsie, de 687 CP, şi altul diesel cu 6 cilindri, de 544 CP, pentru manevrarea macaralei propriu-zise.
La autostrada A3, macaraua va avea de asigurat ridicarea grinzilor şi elementelor structurale pe segmentele suspendate ale acesteia. Pentru că şi macaraua e foarte grea, dar şi elementele care vor fi manevrate, a fost nevoie de instalarea unor plăci de beton armat pe elementele de susţinere a macaralei.
Segmentul la care va lucra macaraua Liebherr în România e unul din cele mai dificile constructiv din autostrada A3, pentru realizarea lui fiind acordaţi aproximativ 5 ani. Contractul a fost semnat în septembrie 2020, iar în 2025 trebuie să aibă loc inaugurarea circulaţiei pe aceste porţiuni de autostradă.
Deocamdată lucrările merg în ritm corespunzător, iar progresul e de peste 70%, conform informaţiilor CNAIR. Macaraua proaspăt instalată va avea de lucru o perioadă mai îndelungată, cu siguranţă, şi va trebui probabil să-şi schimbe şi poziţia de câteva ori.
Braţul acesteia poate avea până la 152 metri înălţime şi poate ajunge la o rază maximă de 116 metri, însă raza se diminuează pe măsura creşterii greutăţii efective pe care aceasta o ridică.
Foto: Diverse configuraţii posibile pentru macaraua adusă acum pe autostrada A3 din România

Vezi mai jos şi un video surprins cu macaraua adusă la locul lucrărilor de pe autostrada A3.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter