(VIDEO) Un inginer Tesla explică problema ruginii de pe oţelul inoxidabil al lui Cybertruck, de care se plâng unii proprietari

24 Februarie 2024, 16:18
Redacţia PiataAuto.md
Acum o săptămână, veştile despre mai mulţi proprietari de Tesla Cybertruck, care se plângeau de apariţia unor pete de rugină pe caroseria făcută din oţel inoxidabil, care nu trebuia să ruginească niciodată, făcuseră înconjurul lumii. Tesla n-a comentat nimic din numele companiei la această problemă, însă de curând Wes Morrill, inginerul-şef responsabil de dezvoltarea Cybertruck, a comentat pe Twitter problema ruginii, indicând şi cum poate fi ea înlăturată
În primul rând, aşa cum intuiam din start, nu e o coroziune a metalului propriu-zis, ci depuneri care se fixează de suprafaţa metalului şi ruginesc, lăsând impresia că rugineşte piesa de caroserie propriu-zisă. Inginerul Cybertruck a distribuit aprobativ şi video-ul unui youtuber, care a încercat să găsească de unde vin petele de rugină şi a încercat şi să le cureţe cu diverse soluţii şi metode.
Deci, cauza primară apariţiei acestor pete de rugină ar fi particulele de fier din unele zone în care ele există în aer. Fie că e vorba de apropiere de zone unde se munceşte cu fierul sau tăierea lui, fie că e vorba de căi ferate sau alte surse, micile particule de fier pot ajunge să se depună mai uşor pe caroseria lui Cybertruck decât pe o caroserie normală de maşină, care e protejată de straturi de vopsea şi lac. În scurt timp, acele particule prinse de caroserie se oxidează şi capătă un aspect de ruginit.
Inginerul Tesla spune, însă, că aceste particule pot fi curăţate. În video, youtuber-ul încearcă mai multe soluţii până ajunge la una folosită la curăţarea celor mai rezistente depuneri de pe aragazele şi plitele din bucătăriile tavernelor şi restaurantelor care muncesc intens — „Bar Keepers Friend”. Inginerul Tesla a menţionat că anume această soluţie funcţionează bine la scoaterea petelor de rugină mai superficiale şi alte sedimentări de caroserie.
Dacă acestea sunt mai rezistente şi nu se iau, ar fi nevoie de o polisare sau de folosirea unei hârtii abrazive speciale Scotch Brite, care să nu genereze zgârieturi în metal atunci când e folosită.
Totuşi, deşi mesajul inginerului Tesla a venit să dea soluţii, aparent la îndemâna oricui, el i-a îngrijorat şi mai mult pe mulţi proprietari. Şi asta pentru că prin acest mesaj, Wes a confirmat existenţa problemei, iar soluţiile propuse fac păstrarea acestui model la un nivel decent de curăţenie mult mai dificilă decât orice alt pick-up din oţel cu caroserie vopsită. Dacă acolo iei furtunul de la spălătorie şi o soluţie simplă îi redă luciul, la Tesla Cybertruck va fi nevoie să porţi soluţii de curăţat bucătăria şi chiar hârtii abrazive, ca să poţi menţine aspectul curat.
Desigur, toate beneficiile acestui aliaj inoxidabil rămân valabile. Doar că acum aflăm că ele vin şi cu necesitatea unei mentenanţe mai speciale, dacă proprietarul ţine să-i păstreze aspectul lucios. Dacă acesta e mai puţin pretenţios şi se poate împăca bine cu ideea că maşina va mai avea pete de rugină pe ea, atunci probleme se reduc substanţial, iar o vizită la curăţare profundă poată fi făcută eventual o dată pe an.
Vezi mai jos şi video-ul menţionat mai sus, distribuit de inginerul şef Tesla.
1
25,505
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!