(VIDEO) Cum se modifică setările farurilor pentru trafic pe dreapta sau pe stânga la un Mercedes cu sistem LED inteligent

4 Martie 2024, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută am publicat o ştire prin care anunţam că în parlamentul Moldovei a fost aprobată o modificare legislativă, care va permite circulaţia pe timp de noapte a automobilelor cu volan pe dreapta, dacă acestea vor avea modificările necesare efectuate. Prin modificările necesare, se prezuma fie aplicarea unor benzi speciale pe partea exterioară a blocului optice, fie modificări constructive interne în elementul reflectorizant al farului fie pur şi simplu schimbări în setările farurilor la maşinile mai noi, care au sisteme matriciale LED şi care oferă asemenea opţiuni de setări din meniurile automobilelor. Iar aceste modificări sunt necesare pentru că farurile maşinilor sunt adaptate să lumineze cu unghi de incidenţă mai jos pe partea din care vine trafic din întâmpinare, pentru a nu-l orbi.
Ei bine, astăzi avem şi un video în care demonstrăm cum pot fi făcute aceste setări la maşinile cu faruri adaptive full LED, pe exemplul unui Mercedes C-Class W205 din 2014.
Exact acelaşi meniu şi exact aceleaşi setări, însă, sunt valabile practic pentru toate Mercedesurile din perioada anilor 2013-2022, iar modelele ulterioare au o logică similară în meniu, doar că efectele grafice sunt mai frumoase şi mai sofisticate. Logica generală e aceeaşi, însă.
Şi în mod similar pot fi găsite setări apropiate ca logică în meniurile altor mărci de automobile, care dispun de faruri LED adaptive, care pot opera cu celule de umbră sau ai mici actuatoare care pot coborî şi urca unghiul de incidenţă al farurilor.
Am filmat acest video într-o parcare subterană, tocmai pentru ca în faţa maşinii să existe doi piloni pentru comparaţie, în care să se poată vedea înălţimea până la care luminează farul stâng şi cel drept în ambele variante de setare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
865
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!