(VIDEO) Fisker Ocean are doar 500 de porniri la maxim implantate în soft, iar un youtuber îl declară drept cea mai proastă maşină condusă vreodată

11 Martie 2024, 15:08
Redacţia PiataAuto.md
Fisker e unul din acei producători oarecum tenebri din lumea auto, care aparent încearcă să producă modele electrice interesante, pe alocuri aduc şi idei noi, dar oricum produsele lor sunt mai mult bizare decât adorate, iar compania nu poate scăpa de o doză de obscuritate care o tot urmăreşte de ani buni încoace. Ei bine, de circa un an, Fisker are în producţia de serie SUV-ul Ocean, care se voia modelul care să catapulteze marca spre o nouă epocă, la un cu totul alt nivel de vânzări. Dar nici cifrele de vânzări ale acesteia nu sunt încântătoare, nici experienţele din review-uri.
Acum câteva săptămâni, un youtuber pe nume Marques Brownlee a testat acest model şi a publicat un review declarând-o drept cea mai proastă maşină pe care a condu-o vreodată, în mare parte datorită erorilor şi scăpărilor de soft. Brownlee e şi autorul unui din cele mai populare canale de tehnologie de pe YouTube, MKBHD, prin urmare specializarea lui e şi mai axată pe soft şi hi-tech.
Maşina are o mulţime de soluţii ciudate de soft, care o face bizară în exploatare, iar unele sunt scăpări grave, precum faptul că maşina nu-şi menţine poziţia pe loc în pantă la pornire, ci rulează înapoi. Cei de la Fisker au încercat să-l contacteze iniţial pe YouTuber, rugându-l să aştepte cu review-ul, întrucât o actualizare de soft ar fi aproape gata şi maşina ar urma să devină mai bună, dar YouTuber-ul n-a vrut să o facă, menţionând că testează ceea ce e deja disponibil şi folosit de proprietari.
Unele funcţii sunt imposibil de prezis intuitiv, cum ar fi rotirea ecranului, altele îţi dau posibilităţi inutile. Există panouri solare, dar maşini nu-ţi spune nimic despre ele şi despre contribuţia lor în energia maşinii.
Pe cadranele de bord maşina îşi schimbă culoarea de fundal când accelerează şi când rulează pe inerţie sau pe regenerare. Atunci când rulezi cu o viteză constantă, ajutând periodic maşina cu ici accelerări, culoarea aia se schimbă în continuu ca un bliţ.
Cea mai incredibilă parte e că maşina are o limită de doar 500 de porniri la maxim, implantate în soft, deci un soi de launch-control-uri. Efectiv, cu fiecare nouă pornire, maşina îţi arată că mai ai 499, 498 şi tot aşa!
Ei bine, lista criticilor aduse acestei maşini electric continuă şi partea cea mai bizară e că Fisker l-a sunat apoi pe proprietarul maşinii, care e şi deţinătorul unui dealer de maşini second hand, pentru a-l întreba cum de s-a întâmplat că maşina a ajuns în mâinile YouTuber-ului, că acum tot mediul online vuieşte despre cât de proastă e. Angajatul Fisker a încercat să-i spună că toţi şefii Fisker sunt pe jar acum şi nu ştiu cum să atenueze această situaţie, şi încercau să-l găsească pe youtuber, dar apoi proprietarul i-a spus că maşina îi aparţine de fapt, aşa că cei de la Fisker au schimbat macazul şi au încercat să-l menajeze propunându-i să delege pe cineva să vină să-i repare erorile, menţionând că ei au tehnicieni începători, medii şi foarte profesionişti, care au de-a face cu maşinile, iar lui i se va trimite un profesionist. Cu siguranţă nu e cel mai onorabil mod de a atenua o asemenea situaţie.
În fine, e clar că Fisker o dă din nou în bară cu felul în care încearcă să astupe review-uri negative. Şi din păcate promisele actualizări majore încă se mai lasă aşteptate.
Vezi întregul video al youtuber-ului Brownlee cu Fisker Ocean mai jos.
1
11,634
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!