(VIDEO) Impozitul anual la un Range Rover Sport SV în Marea Britanie e de până la 28.000 lire şi nimeni nu vrea să-l asigure, nici măcar producătorul

27 Martie 2024, 19:56
Redacţia PiataAuto.md
Deţinerea în proprietate a unei maşini cu motor mare şi cu mulţi cai-putere se traduce în impozite anuale mari în foarte multe ţări, mai ales în Europa. Dar în cazul lu Range Rover Sport impozitul ajunge la cifre uriaşe în Marea Britanie, iar pe lângă asta maşina e şi printre cele mai furate din ţară, fapt care face ca nimeni să nu vrea să-l asigure, nici măcar producătorul printr-un program special de asigurare pe care l-a creat pentru clienţii săi!
Matt Watson, autorul canalului de YouTube carwow, a făcut o recenzie mai neobişnuită la Range Rover Sport SV atunci când a descoperit toate aceste probleme, la care s-a mai adăugat şi faptul că modelul e stricăcios din momentul în care a atins 500 km parcurşi pe bord, la scurt timp după ce a ieşit din showroom.
Astfel, youtuber-ul a încerca să obţină vreo ofertă de la companiile de asigură din Marea Britanie pentru Range Rover Sprot SV şi nimeni, dar absolut nimeni, nu a vrut să asigure maşina, nici măcar la un preţ exorbitant.
Acesta a încercat să obţină asemenea oferte pentru Mercedes-AMG GLE 63 şi BMW X6M. A obţinut preţuri mari, că sunt maşini de lux, dar companiile de asigurare erau dispuse să le asigure.
Cei de la Land Rover, ştiind de problema refuzului de asigurare, au venit cu soluţia potrivită, creând chiar ei o structură care să asigure doar modelele Land Rover, astfel încât cumpărătorii să nu mai fugă de maşinile lor. Ei bine, după o perioadă se pare că şi Land Rover s-a săturat să-şi asigure propriile maşini, întrucât şi ei deja refuză asigurarea pentru asemenea modele cu performanţe de top!
Consumul maşinii este mare, de circa 17 litri/100 km, dar asta era oarecum previzibil la un motor V8 biturbo de 4,4 litri, motor care, apropo, e preluat deja de a BMW.
Problema cheltuielilor pe benzină va fi infimă, însă, pe lângă impozitul uriaş care trebuie plătit pe acest Range Rover Sport SV în Marea Britanie. Impozitul anual poate ajunge până la 28.000 lire anual, în cazul în care plătitorul e calificat în cota superioară de impozitare a companiilor, caz care e foarte probabil atunci când e vorba de achiziţia unei maşini atât de scumpe. Deci, nu e vorba de o taxă singulară, ci anuală, de 28.000 lire! Asta înseamnă mai mult de 2.000 lire pe lună, doar în taxa anuală! Pentru comparaţie, versiunea plug-in hibridă se traduce în taxe de doar 2.600 lire anual.
Iar defectele de care vorbeam, că au apărut la 500 km, ţin de cutia de transfer a maşinii, care se pare că a venit din fabrică având o garnitură defectă, care a făcut-o să rămână fără ulei şi acolo, în interior, s-au produs eroziuni incompatibile cu nişte roţi dinţate care ar trebui să poată servi mult timp înainte.
Youtuber-ul e consternat şi de felul lent în care operează sistemul multimedia, dar şi de calitatea proastă a materialelor de interior, în special levierul transmisiei, care are nişte mişcări de recul bizare. Matt declară că are impresia profundă că această maşină e un regres în calitatea interiorului faţă de generaţia anterioară.
Totuşi, pe partea de senzaţii de condus, date de motorul superb şi de şasiul evoluat, maşina poate fi şi de-a dreptul exaltantă, fapt care îi va face pe câteva sute de oameni, probabil, să-i ierte toate neajunsurile de mai jos.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
15,945
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!