(VIDEO) O navă transportatoare de containere a răsturnat mai multe macarale într-un port din Turcia

18 Martie 2024, 18:38
Redacţia PiataAuto.md
Nava transportatoare de containere YM Witness, înregistrată în Hong Kong, a provocat un incident major în portul sâmbătă în portul Kocaeli din Turcia, acroşând şi răsturnând trei macarale mari portuare.
YM Witness e o navă cu un deplasament de 145.000 tone, construită în 2015 şi operată de compania Yang Ming. Nava are 368 metri lungime şi o capacitate de transportare de 14.000 TEU, sau unităţi echivalente cu containerele.
Incidentul s-a produs în momentul în care nava executa manevre pentru a se apropia de punctul de acostare în port. Nava era condusă de un operator în acel moment, dar din motive deocamdată neclare s-a îndreptat spre docuri, iar partea superioară a carenei ei a ajuns să lovească macaralele şi să le smulgă din fundaţia lor, răsturnându-le.
Câteva containere de pe navă au căzut în apă în urma acestui incident. Autorităţile portuare au raportat şi despre faptul că un operator de macara a fost rănit.
Incidentul este acum subiectul unei anchete ample desfăşurată de forţele de ordine din Turcia şi autorităţile portului Kocaeli.
Momentul incidentului a fost surprins de camere din preajmă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,176
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!