(VIDEO) Lucid Air Sapphire a marcat recordul de acceleraţie pentru orice Lucid de până acum, apropiindu-se de Tesla Model S Plaid

19 Aprilie 2024, 13:32
Redacţia PiataAuto.md
Lucid Air Sapphire e cea mai puternică versiune a modelului electric american, având 1.234 CP la dispoziţie. Ei bine, un youtuber din SUA a marcat acum recordul de acceleraţie la 1/4 milă pentru orice Lucid vândut clienţilor de până acum, conducând un asemenea Air Sapphire.
Aparent, Lucid are cu peste 200 CP mai mulţi decât la Tesla Model S Plaid, ceea ce ar însemna că ar trebui să învingă cu uşurinţă. Şi are tot 3 electromotoare, exact ca şi Plaid. Ba ai mult ca atât, e avantajat şi de faptul că bateria sa operează la 900 volţi, nu la 400, ca şi Tesla, deci poate furniza o putere mare mai uşor.
Şi totuşi, Lucid Air Sapphire n-a reuşit să doboare cifra atinsă de Tesa la 1/4 milă, care era de 8,73 secunde, apoi a existat şi un record de 8,71 secunde. În încercarea de mai jos a youtuber-ului, Lucid Air Sapphire a atinse 8,93 secunde.
E o cifră surprinzătoare, fără îndoială, şi e un record pentru Lucid, dar trebuie să există o explicaţie pentru lipsa unei victorii în faţa Tesla. Poate o fi greutatea de vină? Lucid Air Sapphire cântăreşte 2.417 kg la gol. Tesla Model S Plaid cântăreşte 2.183 kg. Deci, există o diferenţă de 234 kg şi aici e şi explicaţia pentru această mică diferenţă. De fapt, la cât de mare e diferenţa de greutate, cele 0,2 secunde diferenţe în cifrele atinse de cele două modele par deja foarte mici.
E cât se poate de clar, însă, că ambele modele sunt foarte apropiate în abordare inginerească şi în forţele G imense pe care le pot genera în acceleraţii, atât de puternice, încât e deja o provocare pentru cel de la volan să poată rezista acestor forţe, la care cândva erau supuşi doar piloţii de avioane de luptă sau cosmonauţii.
Protagonistul din video a promis şi episoade viitoare în care Lucid Air Sapphire îşi măsoară forţele direct, în paralel, cu Tesla Model S Plaid şi cu Dodge Challenger SRT Demon 170.
Până atunci, vezi performanţa lui Lucid Air Sapphire în video-ul de mai jos.
0
3,192
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!