Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Volkswagen Golf R primeşte 400 CP de la ABT Sportsline

25 August 2014 - 08:06
Ilie Toma
Volkswagen Golf R primeşte 400 CP de la ABT Sportsline
Cea mai rapidă şi performantă versiune a lui Volkswagen Golf e Golf R, iar actualul Golf R, debutat în primăvară la salonul auto de la Geneva, are un motor turboaspirat de 2.0 litri, care dezvoltă tocmai 300 CP! Evident, puterea e transmisă nu doar punţii faţă, ci tuturor celor patru roţi printr-un sistem de tracţiune integrală.

În primăvară Volkswagen a mai cochetat, însă, cu ideea unui Golf R conceptual, care ar oferi pe tavă tocmai 400 CP, din acelaşi motor turboaspirat de doar 2.0 litri. Se pare că motorul celor de la Mercedes-Benz AMG, de 2.0 litri şi 360 CP, i-a pus pe jar pe concurenţi...

Atelierul german de tuning ABT Sportsline, însă, n-a aşteptat versiunea de serie a experimentului conceptual pornit de producător. Cei de la ABT tocmai au lansat opţiunea sporirii puterii motorului până la 400 CP! Totul se realizează graţie instalării unui nou „creier electronic” pentru motor, dar şi schimbării catalizatorului. Desigur, odată crescută puterea, ar fi păcat să nu se opteze şi pentru nişte mici modificări estetice oferite de cei de la ABT, sau pentru o suspensie cu gardă la sol ajustabilă pusă la dispoziţie de atelierul german de tuning.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter