Premieră: Noul Renault Kadjar
3 Februarie 2015, 10:00
La Salonul Auto de la Geneva cei
de la Renault vor prezenta noul său crossover din segmentul C, numit Kadjar. Această denumire exotică provine de la KAD şi JAR, care la rândul lor vin de la „quad” şi „jaillir”, cele din urmă reprezentând tracţiunea integrală şi agilitatea noului model.
Având o lungime de 4,45 metri, o lăţime de 1,84 metri şi o înălţime de 1,60 metri, noul Kadjar este ceva mai mare decât fratele din alianţă, Nissan Qashqai, deşi împart împreună aceeaşi platformă CMF şi se va situa între Captur şi viitorul Koleos.
Garda la sol al noului Kadjar este de 190 mm, sau cu 10 mm mai mică decât cea al lui Qashqai, iar volumul portbagajului de 472 litri este mai mare.
Partea frontală este inspirată de fratele mai mic Captur şi de noul Espace, în timp ce partea din spate vine cu un design evoluat al compactei Clio. Totuşi, toată caroseria pare să fi fost injectată cu botox, care a umflat de-a binelea toate panourile acesteia.
Francezii lansează noul model cu o culoare aprinsă “Flame Red” cu jante bicolore de 19 inch (cele mai mari disponibile) şi cu blocuri optice Full-LED cu tehnologia “Pure Vision”.
Interiorul este tipic Renault, dar fără a se remarca cu vreun şic francez aparte. Aici avem o planşă de bord digitală, sistemul multimedia R-Link 2 şi un mâner pentru pasagerul faţă, instalat pe consola centrală.
Francezii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte gama de motoare, dar cel mai probabil, Kadjar va fi disponibil cu noul diesel 1.6 dCi de 130 CP. Francezii ne dezvăluie doar disponibilitatea noului Kadjar cu tracţiunea faţă şi cu tracţiunea integrală, care va avea trei moduri de operare: Auto, LOCK sau 2WD.
Noul Renault Kadjar va fi produs la uzina spaniolă din Palencia, iar mai târziu acesta va deveni primul model Renault produs în China, pentru piaţa internă.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,749
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!