Volkswagen poate primi o amendă de 18 miliarde de dolari după ce a trişat pentru a trece testele emisiilor în SUA!
21 Septembrie 2015, 16:00
Scandalurile în lumea auto se fac
tot mai răspândite în ultimul timp.
Cel mai recent fiind în jurul celor de
la Volkswagen, care ar fi utilizat un program electronic care reducea nivelul emisiilor al propulsoarelor diesel atunci când era testat de către agenţia americană de protecţie a mediului EPA (Environmental Protection Agency).
Conform celor de la EPA, şeful Volkswagen, Martin Winterkorn, a recunoscut utilizarea unui program, care „minţea” la testele EPA pentru a se conforma cu normele ecologice din SUA şi şi-a cerut scuze că a dezamăgit încrederea clienţilor. În realitate, cele peste 482,000 de exemplare Volkswagen şi Audi, dotate
cu propulsorul diesel 2.0 TDI şi acel program ilegal, care au fost vândute în SUA începând cu anul 2008, ar emite cu până la 40 de ori mai multe emisii al oxizilor de azot decât limita legală! Astfel, cei de la Volkswagen ar putea primi o amendă de 37,500 de dolari pentru fiecare dintre cele 482,000 de exemplare vândute, rezultând într-un total de 18 miliarde de dolari!
Şi acest scandal vine după ce Volkswagen şi-a dorit să-şi ridice reputaţia în SUA datorită vehiculelor diesel eficiente şi ecologice, investind 1 miliard de dolari în uzina din Tennessee şi dorind să investească alte 7 miliarde în America de Nord către anul 2018.

Acum însă, cei de la Volkswagen au fost nevoiţi să stopeze vânzările automobilelor Volkswagen Passat, Jetta, Beetle Golf şi Audi A3 dotate cu propulsoarele diesel 2.0 TDI, ceea ce va avea un impact negativ asupra vânzărilor, rupând lunar din cele din urmă aproximativ 25%. Acţiunile celor de la Volkswagen deja au reuşit să scadă cu -20%, iar un alt şoc ar fi demiterea din funcţie al lui Martin Winterkorn, renovarea contractului căruia va fi votată în vinerea ce urmează.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,899
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!