Un nou segment din autostrada A8 din România, cu 7 tuneluri şi 46 de poduri, pasaje şi viaducte intră în etapa de pregătire a licitaţiei pentru proiectare şi execuţie

27 Aprilie 2024, 08:47
Redacţia PiataAuto.md
Un nou segment din autostrada A8 din România intră în etapa de pregătire a licitaţiei pentru proiectarea şi execuţa lui, a anunţat directorul general CNAIR, Cristian Pistol. E vorba de un segment de 19,3 km lungime, cuprins între Pipirig şi Vănători-Neamţ.
Acesta va fi unul din segmentele ce traversează cel mai dificil relief de pe traseul autostrăzii A8, iar asta determină un număr mare de tuneluri, pasaje, poduri şi viaducte.
Segmentul va avea 7 tuneluri în total, dintre car 5 vor fi bidirecţionale, iar altele două — unidirecţionale. Cel mai scurt tunel va avea 70 metri lungime, iar cel mai lung va ajunge la 490 metri, în apropierea localităţii Pîţîligeni.
Pe lângă asta, numărul cumulat al podurilor, viaductelor şi pasajelor este de 46, cel mai lung fiind un viaduct de 428 metri.
CNAIR a trimis la ANAP actele pentru pregătirea anunţării licitaţiei, urmând ca în timpul apropiat acestea să fie validate şi să aibă loc anunţarea termenelor de depunere a ofertelor şi valoarea contractului.
Antreprenorul câştigător al licitaţiei va avea la dispoziţie un termen total de 48 de luni, dintre care 12 luni vor fi atribuite proiectării şi alte 36 luni pentru execuţia lucrărilor.
Poză simbol
1
2,369
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!