(VIDEO) Am explorat şi condus Tatra 613, maşina bizară cu motor V8 răcit cu aer din Cehoslovacia de cândva

10 Decembrie 2023
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani, am publicat aici, pe site, un număr mare de articole despre istoria unor modele Tatra din trecut, atât autoturisme, cât şi camioane, despre ingineria cu totul specială a acestor camioane şi maşini, dar şi despre evoluţia curentă a fabricii care mai produce doar camioane azi. Noi avem o admiraţie specială pentru istoria şi ingineria acestei mărci, dar n-am fi publicat un număr atât de mare de subiecte şi articole dar ele n-ar fi înregistrat recorduri după recorduri de interes din partea cititorilor noştri, care ne motivau să explorăm noi şi noi subiecte. Ei bine, astăzi aceste explorări Tatra din ultimii ani au ajuns şi la un moment de apogeu, în care am mers în Praga, Cehia, pentru a vedea pe viu şi a conduce o Tatra 613 Mi Long Electronic, una din ultimele versiuni ale modelului longeviv 613, şi totodată una din cele mai rare, cu doar 17 exemplare produse în istorie!
Şi pentru că e o Tatra, maşina are un motor V8 răcit cu aer, montat în spate! E cu siguranţă una din cele mai bizare maşini din toate câte s-au produs vreodată în istorie, cu o inginerie foarte diferită de alte mărci şi modele, dar tocmai de asta e atât de fascinantă această maşină, concepută de inginerii din Cehoslovacia de cândva!
Iar noi am avut onoarea să găsim un exemplar de Tatra 613-4 Mi Long Electronic în Cehia de azi! Îi mulţumim lui Paul, proprietarul companiei care deţine acum acest model, care a făcut toate eforturile pentru a ne pregăti şi oferi această maşină rară.
Am putut-o explora în detaliu, i-am putut trezi la viaţă motorul V8 imens şi am putut-o şi conduce, simţind ce înseamnă cu adevărat o Tatra pe viu!
Iar toată această experienţă, împreună cu o incursiune în istoria acestui model, pentru a înţelege de ce a atât de special el, se regăseşte în video-ul de mai jos.
Ca de obicei în cazul maşinilor clasice pe care le explorăm, video-ul e produs în engleză, dar poţi include subtitre cu traduceri automatizate în română din comenzile player-ului.
0
26,692
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!