(VIDEO) Am explorat şi condus AC 428 Frua Fastback, maşina uitată de cândva, cu un V8 american uriaş sub capotă

18 Februarie 2024
Redacţia PiataAuto.md
Maşina asta e una din cele mai uitate din istorie, dar totodată era una din cele mai exotice şi puternice maşini la care puteai visa la sfârşitul anilor ’60 şi ’70. Îi spune AC 428 Frua Fastback şi e o maşină britanică, produsă de acelaşi mic producător, care a creat legendarul AC Cobra! Vine cu un motor imens V8 sub capotă, iar noi am explorat-o pe viu şi am condus-o în Elveţia, punându-i la treabă uriaşul V8!
Noi avem o mare pasiune pentru maşinile clasice, iar pentru cele cu istorie întortocheată şi inginerie specială, pasiunea e şi mai mare. Asta ne-a făcut să creăm şi acest canal de YouTube nou acum câteva luni, în engleză, care e complet dedicat maşinilor clasice şi atemporale, iar acolo explorăm unele din cele mai excepţionale şi interesante maşini din câte au existat în istorie. Maşina pe care am explorat-o anterior, o Tatra 613 Mi Long Electonic, spre exemplu, pe care am explorat-o şi condus-o în Cehia, a adunat deja peste jumătate de milion de vizualizări pe YouTube de la pasionaţii din toată lumea. Iar astăzi avem o maşină de o raritate comparabilă, or, AC 428 Frua Fastback a fost produs în doar 49 exemplare în întreaga sa istorie!
Iar noi am avut marele noroc să găsim una din cele 49 de maşini în Elveţia, şi să o putem conduce în libertate deplină! Motorul de sub capotă are 7,0 litri! Fiind un V8 atât de mare, sună pur şi simplu excepţional! E probabil unul din motoarele cu cel mai pătrunzător sunet din câte au existat vreodată!
Şi pentru că au fost produse doar 49 de maşini în istorie, e oarecum firesc că modelul ăsta a fost dat uitării şi puţini îşi mai amintesc azi de el, deşi povestea sa e deosebit de întortocheată şi curioasă. Noi, însă, am avut ocazia să palpăm pe viu această istorie, iar elveţienii care ne-au dat cheile de la această bijuterie fantastică, ne-au spus „savuraţi-o, că azi aveţi noroc de o vreme neobişnuit de însorită pentru această perioadă rece a anului din Elveţia”!
E una din acele maşini pe care e curios să o cunoşti, să-i afli istoria, să-i asculţi motorul şi să te laşi furat de ea în ambianţa sa atât de specială! Şi e una din maşinile alea care rămâne în minte şi în suflet pentru mult timp!
Vezi în video-ul de mai jos toată experienţa noastră cu AC 428 Frua Fastback, împreună cu o incursiune în istoria acestui model, pentru a înţelege de ce a atât de special el! Ca de obicei în cazul maşinilor clasice pe care le explorăm, video-ul e produs în engleză, dar poţi include subtitre cu traduceri automatizate în română din comenzile player-ului.
0
5,837
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!