(VIDEO) Am explorat şi condus legendarul Citroen SM, maşina franceză vizionară de acum 50 de ani, cu motor Maserati

11 August 2023
Ilie Toma
Acum câteva săptămâni, scriam într-o relatare că echipa noastră mersese în Elveţia, iar acolo am putut explora îndeaproape câteva dintre cele mai speciale maşini din câte s-au produs vreodată, şi promiteam materiale speciale. Ei bine, astăzi primul material special e aici şi e unul în care am explorat şi condus legendarul Citroen SM, maşina franceză bizară şi vizionară de acum 50 de ani, care avea motor Maserati sub capotă!
Ceea ce vedem mai jos nu e un test drive de tipul celor pe care le facem cu modele actuale, de producţie curentă. De fapt, în recenta noastră sesiune de filmări au fost şi maşini pe care doar le-am explorat şi le-am ascultat sunetul motoarelor, fără a le conduce. Pentru că aşa e cu legendele, şi pentru că nici n-am vrut să facem teste drive obişnuite, ci mai degrabă o incursiune în istoria acestor modele, avându-le pe viu, în faţa noastră, pipăindu-le pe viu, mirosindu-le, urcând în interior, alergându-ne ochii peste tot în habitaclu şi explorându-le împreună!
E ceva nou pentru noi, în care pasiunea noastră pentru maşini clasice trece la un pas următor, al unui canal de YouTube pentru lumea mare, numit Timeless Driving, în care vom vorbi în engleză, şi vom avea în vizor toată acea frumuseţe atemporală a lumii auto. Uneori vor fi maşini conduse, alteori explorate, alteori istorii din alea speciale pe care uneori le aveam doar în formă scrisă pe PiataAuto.md şi care erau printre cele mai apreciate de voi. Ne-am bucura dacă la un moment dat aceste materiale ar ajunge să fie văzute peste tot în jurul globului, şi vom munci pentru asta.
Ei bine, odată ce am făcut această abatere obligatorie pentru primul material, te invităm să vezi acest video cu marele, legendarul Citroen SM. Maşina pe care am explorat-o e fabricată în 1971, deci acum peste 50 de ani!
S-au fabricat mai puţin de 13 mii de exemplare în toată istoria, dar impactul acestei maşini în istorie a fost uriaş! Rareori se întâmplă să avem ceva mai special în faţă, deci! Aşa că le spunem un mare mulţumesc şi elveţienilor de la Oldtimer Galerie Toffen pentru că ne-au oferit această maşină!
Vezi totul în video-ul de mai jos. Dacă ai nevoie, poţi include subtitre din comenzile player-ului, cu traducere automatizată în română.
0
22,088
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!