(VIDEO) În Australia există un Nissan Skyline GT-R cu motor ex-diesel, care e mai rapid decât Rimac Nevera

14 August 2023, 19:09
Redacţia PiataAuto.md
Nissan Skyline GT-R R32 e cu siguranţă una din cele mai adorate maşini japoneze din toate timpurile, iar pasionaţi le preţuiesc şi le caută indiferent dacă sunt în forma lor de stoc, sau dacă sunt modificate. Şi multe din ele sunt modificate, pentru că aceste maşini adorau modificările, unele păreau că-şi imploră proprietarii să-şi pună imaginaţia la treabă şi să le folosească rezervele inginereşti. Dar maşina de mai jos, din Australia, întrece probabil orice imaginaţie, chiar şi a celor mai curajoşi fani.
Şi asta pentru că motorul ei, cel puţin partea lui esenţială a blocului principal, e un RD28, adică un motor diesel cu 6 cilindri în linie, produs cândva de Nissan şi pus inclusiv pe offroader-ul Patrol, de exemplu. Proprietarul acestui Nissan GT-R, însă, a combinat motorul RD28 cu chiulasa unui RB26 pe benzină, de pe Skyline, mai modificând şi tot ce se putea pe lângă asta şi ajungând la final la un motor bizar, care scoate 1.500 CP!
Când deschizi capota, aproape că n-ai spune că motorul e un diesel la origine, cu o chiulasă de motor pe benzină deasupra, turbina imensă fiind cea care-ţi fură ochii. Dar motorul ăsta a fost transformat într-o operă mecanică, ce rulează pe combustibil de cursă E85 acum, cu etanol, pentru a putea livra puterea demenţială.
Proprietarul maşinii, pe nume David Anton, mai povesteşte că motorul e cuplat la o cutie automată în 3 trepte, doar ea putând menaja puterea imensă, şi-n acelaşi timp evita pierderile de timp la acceleraţie din cauza prea multor schimbări de trepte.
Proprietarul povesteşte că pe un circuit de drag racing, maşina a atins 8,50 secunde în parcurgerea lui, dar şi asta doar pentru că devenise prea fioroasă şi el a mai luat piciorul de pe acceleraţie. Asta înseamnă că până şi într-o asemenea formă nu tocmai sforţată la maxim, acest Nissan e mai rapid decât Rimac Nevera, care a atins 8,58 secunde pe distanţa de 402 metri!
Sigur, cea mai elocventă ar fi o comparaţie alături, pe un circuit de curse drag, dar acest lucru e deocamdată imposibil. Însă e absolut clar că acest Nissan e unul din cele mai neverosimile R32-uri din câte există în toată lumea, poate chiar cel mai demenţial dintre ele!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
15,892
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!