(VIDEO) Rimac Nevera nu poate învinge atât de uşor un Lamborghini de 1800 CP, cu motor V10 twin turbo

30 August 2023, 14:40
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul timp, de când Rimac Nevera a intrat în producţie deplină, iar maşinile ajung în tot mai multe părţi ale lumii, a devenit aproape o obişnuinţă să vedem dueluri în care Nevera spulberă cu uşurinţă orice model de serie i s-a contrapune şi cam orice vehicul, chiar şi dintre cele modificate sau destinate motorsportului. Iar ingineria sa fenomenală dă şi 1.914 motive pentru asta, din tot atâţia cai-putere. Acum, însă, Nevera a fost pusă alături de un Lamborghini twin turbo, cu un motor de 1.800 CP!
Nu există un asemenea Lamborghini în lista de modele şi motorizări ale producătorului italian, bineînţeles. E vorba de o maşină modificată profund, în care aproape fiecare component mobil al motorului a fost schimbat , la fel ca şi fiecare component ulterior, care transmite puterea spre roţi. Motorul original V10 de 5,2 litri era aspirat natural, iar acum, graţie a două turbine instalate pe el, acesta a ajuns să dezvolte 1.800 CP şi 1.500 Nm! Iar puterea imensă e trimisă tuturor celor 4 roţi.
Asta înseamnă că acest Lamborghini reuşeşte să se apropie foarte mult de Rimac Nevera, care are 1.914 CP, dar ceva mai mulţi Newton-metri, la 2.360 Nm. Există, însă, şi o diferenţă uriaşă de greutate, în avantajul acestui Lamborghini modificat, el cântărind 1.650 kg, faţă de 2.300 ale lui Rimac, deci 650 kg diferenţă între ele!
Deci, sunt şanse cam egale de victorie, ba chiar Lamborghini ar putea părea favorizat. Dar, până la urmă, tot Rimac Nevera a învins, apărându-şi titlul de creaţie inginerească fenomenală! Doar că de această dată n-a fost o victorie uşoară! Ba chiar a Nevera a trebuit să muncească şi a riscat de câteva ori să fie ea devansată.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,677
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!