Poliţia din Germania a primit 20 de maşini electrice, Audi şi BMW, primele care vor fi încadrate în misiuni depline, inclusiv urmăriri pe autostrăzi

15 Septembrie 2023, 14:48
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice, care să servească forţelor de poliţie, nu sunt o noutate absolută şi ele sunt deja remarcate de ani de zile în SUA, Marea Britanie sau ale ţări de pe continentul european. Chiar şi poliţia germană a mai avut în ultimii ani câte un exemplar electric achiziţionat, despre care se vorbea doar la momentul inaugurării sau anunţării de intenţii. Au existat chiar şi câte 7 VW-uri e-Golf cumpărate, încă în 2014, despre care nu se mai anunţase nimic ulterior. Iar în 2021 a fost anunţată o achiziţie în Saxonia, de peste 200 exemplare VW ID.3, la care publicul reacţionase cu multe critici, sugerând că poliţia nu va mai putea alerga după infractori pe autostrăzile de mare viteză, întrucât va rămâne fără baterie. Ei bine, între timp acele VW-uri au început a fi livrate în Saxonia şi deocamdată nu se remarcă probleme majore, iar acum şi Bavaria a adoptat maşini electrice, de această dată mizând pe cea mai mare partidă a sa, şi totodată alegând modele premium de la Audi şi BMW.
Astfel, acum au fost livrate 20 de maşini electrice, de model BMW X1 şi Audi Q8 e-tron, care au fost împărţite secţiilor de poliţie din Bavaria până spre zona Nurnberg. Inaugurarea a avut loc cu mare fast, în prezenţa ministrului bavarez, iar acesta a anunţat şi promisiuni solemne, că poliţia germană va adopta de acum încolo propulsia electrică mai repede.
Totodată, în comunicatul poliţiei germane se spun şi alte câteva lucruri interesante, şi anume că aceste 20 de maşini ar fi primele din dotarea poliţiei la nivel naţional, care au „tot spectrul de echipament” şi sunt gata pentru toate tipurile de intervenţii, inclusiv pentru urmăriri de autostrăzi, reţineri dificile şi orice alte operaţiuni ale poliţiei. Iar asta sugerează că maşinile electrice de până acum aveau alocate misiuni mai uşoare, mai mult urbane sau de patrulare, fără a se implica prea serios în lucruri dificile.
Şi pentru că noile maşini electrice vor avea deja de muncit la modul serios şi deplin, poliţia spune că următoarea perioadă va fi una de testare intensă de viaţă reală pentru ele. Aşadar, de modul în care aceste maşini îşi vor demonstra utilitatea în mâinile poliţiei, depinde cât de repede vor fi adoptate în general modelele electrice în Germania.
0
3,458
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!