(VIDEO) O Tesla Model S Plaid Track Pack se dovedeşte a fi aproape la fel de rapidă ca un Bugatti Chiron Super Sport

16 Septembrie 2023, 16:36
Redacţia PiataAuto.md
Bugatti Chiron era una puţinele maşini pe care Tesla Model S Plaid nu o putea învinge clar şi răspicat. Şi asta pentru că e obicei la pornire Tesla învingea, după care Bugatti îşi lua revanşa la viteză mare, iar dacă se insista mai mult de două ori, Tesla intra în regim de alertă cu frânele supraîncălzite. Acum, însă, Tesla Model S Plaid are o versiune Track Pack, cu frâne de carbon şi ceramică, şi cu alte mici modificări, care o fac compatibilă cu performanţa livrată continuu şi consecvent. Iar alături i-a fost pus un Bugatti Chiron Super Sport, de 1.600 CP!
Track Pack are aceeaşi putere la şi un Plaid obişnuii, de 1.020 CP, deci, fiind mai grea, tot Tesla e în dezavantaj faţă de acel Bugatti magnific.
Dar duelul de mai jos arată cât de mult s-a apropiat deja Tesla de performanţa unui Chiron Super Sport, depăşind probabil Chiron-ul normal. Toată cursa Tesla a fost în faţă, doar cu câţiva metri înainte de final Bugatti luându-şi revanşa la limită.
Şi întreg paradoxul e că în cazul lui Bugatti, pentru performanţa asta a fost nevoie de un motor W16 ca o operă de artă şi o mulţime de alte soluţii inginereşti geniale, care au adus maşina la 4 milioane de euro cu tot cu taxe. Tesla, însă, face acelaşi lucru cu 3 electromotoare mai mici şi un pic peste 100 mii euro, deci de 40 de ori mai puţin.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
9,978
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!