(VIDEO) Un român a scos Dacia Spring electrică în offroad, urcând cu ea în munţi, la aproape 1500 metri altitudine

24 Septembrie 2023, 15:47
Redacţia PiataAuto.md
Electrica Dacia Spring are parte de un nou val de experimentări curioase în România, mai ales de când mai mult exemplare ale versiunii Extreme 65 au ajuns la posesori, aceasta fiind simţitor mai puternică în raport cu versiunea standard, singura disponibilă anterior. De curând, românul Cosmin Crăciun a scos un asemenea exemplar de Spring în offroad, urcând cu maşina în munţi, prin pasul Tabla Buţii, ajungând până la aproape 1.500 metri altitudine, trebuind să urce pe un drum fără asfalt, denivelat, şi destul de izolat, pe care mulţi l-ar considera impropriu unei maşini electrice de oraş.
Cosmin a traversat de mai multe ori acest traseu cu alte modele Dacia inclusiv Logan sau cu Dusterul său, pregătit de offroad, cu care a fost în Africa astă iarnă. Însă pentru Dacia Spring provocarea e mai dificilă, mai ales că la început părea că nici bateria nu va fi suficientă pentru traversare.
La început, pe un drum în rampă, acoperit cu pietriş nou, maşina n-a putut urca încă de la o ieşire din sat, spre o scurtătură. Tracţiunea faţă, cuplul instantaneu şi roţile înguste au făcut imposibilă asigurarea aderenţei.
Însă ulterior maşina a luat-o pe alt drum, iar când a ajuns la partea cea mai denivelată şi grea a drumului de munte, s-a descurcat mult mai bine.
Se pare că şi garda la sol e suficientă, iar ampatamentul scurt îi favorizează o geometrie bună. Însă, o greşeală în offroad cu dăunarea bateriei ar putea costa scump la Sring oricum, prin urmare e nevoie de experienţă şi prudenţă.
Maşina a ajuns cu bine în vârf şi nici n-a consumat excesiv de mult, confirmând supoziţiile menţionate deseori că maşinile electrice sunt foarte eficiente în offroad datorită vitezei mici de deplasare.
La coborâre n-a recuperat prea mult, din cauza vitezei mici, doar 1%. Însă oricum media de consum a scăzut mult, iar astfel ea nu doar că a trecut pasul montan, ci l-a dus pe şofer până acasă, ajungând cu 20% baterie şi un consum de circa 11 kWh/100 km.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
8,238
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!