(VIDEO) Un youtuber a lansat supercar-uri Lamborghini şi Dodge cu o praştie imensă

27 Septembrie 2023, 12:45
Redacţia PiataAuto.md
Praştia e unul din obiectele principale cu care se delectau picii cândva, totul funcţionând simplu, pe baza energiei acumulate în elastic şi eliberate brusc. Un youtuber din SUA, însă, şi-a dorit să încerce cum funcţionează aruncatul la praştie cu maşini adevărate.
Acesta a legat câteva funii elastice de două buldozere grele de alături şi a început prin a lansat obiecte mai mici şi mai uşoare, precum maşinuţe la scară mică.
Apoi a urmat şi smart fortwo, care a primit astfel un boost uriaş. Şoferul nici n-a vrut să apese frâna, aşa că maşina a ajuns pe un lan de porumb.
Însă apoi au venit momentele de apogeu, când s-a încercat lansarea unui Dodge Challenger, iar mai apoi şi a unui Lamborghini. Dodge s-a descurcat de minune cu susţinerea forţei elasticelor cu caroseria sa.
Lui Lamborghini, însă, i-a fost mai dificil să o facă, aşa că bara de protecţie a sa a fost iniţial la limita deformării sale.
Iar ulterior, la o nouă încercare, ea s-a şi rupt cu totul sub acţiunea forţei. Însă maşina tot a fost lansată de praştia imensă.
Ulterior, tot Dodge a fost cel care rupt elasticele cu caroseria sa, demonstrând cât de durabile erau maşinile cândva.
Vezi întregul experiment în video-ul de mai jos.
0
3,878
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!